Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mayalı Pişi

Mayalı Pişi
0
28

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
mayali-pisi-1.jpg

Mayalı Pişi Tarifi İçin Malzemeler


25o ml su bardak ölçüm

125 ml çay bardağı ölçüm
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı ılık su
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3,5 ila 4 su bardağı arası un kullandım.(miktar farklılık gösterebilir, hamurun kıvamını ayarlayıncaya kadar unu yavaş yavaş ekleyelim)
Kızartmak için;
  • 1,5 su bardağı kadar sıvı yağ
  • (Kızartmak için her zaman küçük tencere tercih edelim.Yağdan tasarruf etmiş oluruz.)

Mayalı Pişi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Ön mayalama için; Yoğurma kabımıza ılık süt,su,şeker ve mayayı koyup maya eriyinceye kadar karıştıralım.
  2. 1 su bardağı unumuzu eleyerek ekleyelim.
  3. Tekrar boza kıvamına gelinceye kadar karıştırıp ağzını kapatalım.
  4. Sıcak bir ortamda 15 dk kadar mayalandıralım.
  5. Dikkat etmemiz gereken püf noktalardan ❗biri ön mayalanma ????????????.
  6. Ön mayalanması tamamlandıktan sonra sıvı yağ,yumurta,tuz ve unu eleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
  7. Minimum 15 dk kadar hamurumuzu alttan havalandırarak ve tezgaha veya yoğurma kabına vurarak yoğuralım. ❗❗ikinci püf noktası hamurumuzu güzel yoğurmak.
  8. Yoğurduğumuz hamurun ağzını kapatıp sıcak bir ortamda 45 dk kadar mayalamaya bırakalım.
  9. Mayalanan hamurumuzun havasını alıp 10 dk kadar katlayarak yoğuralım. ❗❗❗üçüncü püf noktası hamurun havasını aldıktan sonra tekrar yoğurmak.
  10. Hamurumuzu 4 tane beze yapalım. Bezeleri ince olmayacak şekilde açalım.
  11. Bardakla yuvarlak şekiller çıkarıp üstünü temiz bir bezle kapatalım.
  12. Kenarlarındaki hamur parçalarını da tekrar beze yapıp açalım. Bunlarıda ben bıçakla dörde kestim.
  13. 10 dk daha mayalandırıp kızgın yağda pişirelim. ❗❗❗❗dördüncü püf noktası şekil verdikten sonra tekrar mayalandırma.
  14. Çok çabuk pişiyor. Kesinlikle hamur kalmıyor. Ocağımızın orta gözünde pişirelim.
????afiyet olsun ????????????????????????????.

Mayalı Pişi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
982,386Mesajlar
30,223Kullanıcılar
metocdametocSon üye
Üst Alt