
Mayalı Pişi Tarifi İçin Malzemeler
25o ml su bardak ölçüm
125 ml çay bardağı ölçüm
- 1 su bardağı ılık süt
- 1/2 (yarım) su bardağı ılık su
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3,5 ila 4 su bardağı arası un kullandım.(miktar farklılık gösterebilir, hamurun kıvamını ayarlayıncaya kadar unu yavaş yavaş ekleyelim)
- 1,5 su bardağı kadar sıvı yağ
- (Kızartmak için her zaman küçük tencere tercih edelim.Yağdan tasarruf etmiş oluruz.)
Mayalı Pişi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ön mayalama için; Yoğurma kabımıza ılık süt,su,şeker ve mayayı koyup maya eriyinceye kadar karıştıralım.
- 1 su bardağı unumuzu eleyerek ekleyelim.
- Tekrar boza kıvamına gelinceye kadar karıştırıp ağzını kapatalım.
- Sıcak bir ortamda 15 dk kadar mayalandıralım.
- Dikkat etmemiz gereken püf noktalardan
biri ön mayalanma ????????????.
- Ön mayalanması tamamlandıktan sonra sıvı yağ,yumurta,tuz ve unu eleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Minimum 15 dk kadar hamurumuzu alttan havalandırarak ve tezgaha veya yoğurma kabına vurarak yoğuralım.
ikinci püf noktası hamurumuzu güzel yoğurmak.
- Yoğurduğumuz hamurun ağzını kapatıp sıcak bir ortamda 45 dk kadar mayalamaya bırakalım.
- Mayalanan hamurumuzun havasını alıp 10 dk kadar katlayarak yoğuralım.
üçüncü püf noktası hamurun havasını aldıktan sonra tekrar yoğurmak.
- Hamurumuzu 4 tane beze yapalım. Bezeleri ince olmayacak şekilde açalım.
- Bardakla yuvarlak şekiller çıkarıp üstünü temiz bir bezle kapatalım.
- Kenarlarındaki hamur parçalarını da tekrar beze yapıp açalım. Bunlarıda ben bıçakla dörde kestim.
- 10 dk daha mayalandırıp kızgın yağda pişirelim.
dördüncü püf noktası şekil verdikten sonra tekrar mayalandırma.
- Çok çabuk pişiyor. Kesinlikle hamur kalmıyor. Ocağımızın orta gözünde pişirelim.
Mayalı Pişi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı