bilgisayarci
FD Üye

Mayalı Pişi Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kg un (3 su bardağı)
- 1 çorba kaşığı kuru maya (ya da yarım paket yaş maya)
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar su (1 su bardağı ılık su)
- Sıvı yağ
Mayalı Pişi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak yoğurma kabına kuru maya, şeker ve ılık suyu alarak karıştırın.
- Üzerini streç ile kapatarak 5 dakika kadar mayanın aktifleşmesini bekleyin.
- Yaş maya kullancaksanız ilk olarak suda erimesini sağlamalısınız.
- Daha sonra, tuz ve yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlayın.
- Üzerini streç film ile kapatarak hamur iki katı kabarana kadar (yaklaşık 1 saat) mayalanmasını bekleyin.
- İsterseniz dediğim gibi bu aşamayı geçmek için ekmek fırınlarından hazır ekmek hamuru alabilirsiniz.
- Hazırladığınız ya da aldığınız hamurdan parçalar kopararak yağlı zeminde elinizle bastırarak şekillendirin ve kızgın yağda kızartın.
- Bu aşamada ellerinizi yağlarsanız çok daha kolay şekil verebilirsiniz.
Mayalı Pişi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı