Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mayalı Poğaça/Açma/Simit

Mayalı Poğaça/Açma/Simit
0
57

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95

Mayalı Poğaça/Açma/Simit Tanımı İçin Malzemeler


Mayalama için
  • 2 su bardağı ılık su
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 paket kuru maya
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
Hamuru için
  • 1 su bardağından 2 parmak az sıvı yağ
  • 1,5-2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta akı
  • Un
Üzeri için
  • 2 yumurta sarısı ya da 1 yumurta sarısı
  • Bir ölçü yoğurt ile pekmez

Mayalı Poğaça/Açma/Simit Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Mayalanma gereçlerini kaba alıp 15-20 dk. Bu karışımın ağzını kapatalım.
  2. Bu formda ön mayalanma gerçekleşecek.Ön mayalanma sırasında da kabın etrafını saralım.
  3. Ön mayalanma gerçekleştikten sonra kalan hamur gereçlerini katalım ve yoğuralım.
  4. Un katarken denetimli olalım ve cıvık, ele yapışan bir hamur elde edelim.
  5. Eğer ele yapışmayan bir hamur yaparsanız sert olur o yüzden elden kaşıkla sıyıracak halde yumuşak olsun.
  6. En az 40 dakika vakit varsa 1 saat kadar mayalanmasını bekleyelim.
  7. Mayalanan hamuru çok karıştırmadan bir kaseye yağ bırakıp elinizi batırarak bezeler yapalım.
  8. Bu bezeleri fırın tepsisine dizelim ve en baştan başlayarak form verelim.
  9. Bezeler tepside bekledikçe tepsi mayası da olacaktır. Ben biçim olarak yuvarlak yaptığım hamurumun alt yarısına bıçakla çizikler attım.
  10. Üst yarısına harç koyup aşağı hakikat yuvarladım. Siz istediğiniz üzere biçim verebilirsiniz.
  11. Üzerine yumurta sürüp 200 derece önden ısınmış fanlı fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Not 1: Şayet açma yapacaksanız boş hamuru beze yaptıktan sonra uzunca bir rulo yapalım ve iki ucundan aksi taraflara yuvarlayalım. Daha sonra uçları birleştirelim. Yumurta sürüp çörekotu serpelim.Not 2: Şayet simit yapacaksanız açma üzere hal verdiğiniz hamuru evvel sulandırılmış pekmeze daha sonra susama batıralım.

Mayalı Poğaça/Açma/Simit Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

 

Similar threads

Mayalı Nefis Simit Poğaça Tanımı İçin Materyaller Hamuru İçin 1 su bardağı ılık süt1 su bardağı ılık su1 su bardağı sıvı yağ2 yemek kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuzMaya1 yumurtaAldığı kadar un İç Gereci İçin Peynir Üzeri İçin Yarım su bardağı pekmezSuSusam Mayalı Nefis Simit Poğaça Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
Simit Poğaça (Simit Tadında) Tanımı İçin Malzemeler 1 adet yumurta2 yemek kaşığı tereyağı1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ1 su bardağı ılık süt1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı şeker4 su bardağı un1 paket instant maya Üzerine; Hafif kavrulmuş susamSu + 1 tatlı kaşığı pekmez İçine; Kaşar peyniri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
120
Açma Poğaça Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı ılık süt2 su bardağı ılık suYarım su bardağı sıvı yağ2 yemek kaşığı şeker1,5 tatlı kaşığı tuz( biraz daha atabilirsiniz)1 paket kuru maya2 yumurta akı içine sarısı üzerineAldığı kadar un İci için Tereyağı Açma Poğaça Tanımı Yapılışı Ilık...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
Simit Ve Açma Tanımı (Tek Hamurla) İçin Gereçler 1 çay bardağı süt (oda sıcaklığında)1 çay bardağı su (oda sıcaklığında)1 çay bardağından biraz az sıvı yağYarım paket toz maya (5 gr)2 tatlı kaşığı şeker1, 5 çay kaşığı tuz1 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)1 çay bardağı pekmez (yarım su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
Pizza Poğaça Tanımı İçin Gereçler Hamuru için; 1 su bardağı su2 su bardağı sütYarım su bardağı sıvı yağ1 paket instant maya2 tatlı kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuzUn (ele yapışan yumuşak bir hamur olmalı) İçi için; SosisSucukKaşar peyniriSalça, kekik, toz kırmızı biber, kimyonYumuşamış tereyağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
91
858,496Konular
982,297Mesajlar
30,194Kullanıcılar
berk3134Son üye
Üst Alt