Mayalı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 bardak ılık süt
- 1 bardak ılık su
- 1 paket toz maya
- 1 bardak sıvı yağ
- 3 veya 4 yemek kaşığı şeker ( ben 4 kullanıyorum)
- 1 yemek kaşığı tuz
- 5- 6 bardak un
- 2 yumurtanın sarısı
- Çok az sıvı yağ
- Susam veya çörek otu
Mayalı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabına 2 yumurtanın akı, süt, su, maya, şeker, yağ ve tuzu koyup karıştırın.
- Maya tuz ve şeker çözülünce yavaş yavaş unu ekleyin.
- Spatula yardımı ile karıştırın.
- Elle yoğurma ve demir kaşık çok önermiyorum mayanın etkisini alıyor. Bu şekilde daha çok kabarıyor.
- Tamamen kıvamını aldıktan sonra zaten anlarsınız yapışmayacak ve yumuşak şekilde olasıya unu ekleyerek karıştırın.
- Tam kıvamına gelince birkaç kez de elle yoğurup 1 veya 1, 5 saat üstünü jelatin ile sarıp bir bezle kapatarak dinlendirin.
- Mayalanan hamuru 20 eşit parçaya bölerek şekillendirin ve tepsiye dizin.
- Bi 10 dakika da o şekilde bekletip üzerine sıvı yağ ile karıştırdığınız yumurtanın sarısını çok bastırmadan sürün.
- Susam veya çörek otu ile süsleyip 185 derecede ısıtılmış fırına verip 20 dakika kontrollü şekilde pişirin.
Not : ben yapıp buzluğa atıyorum çıkardınızda bir beze sarıp nemini aldıktan sonra tüketebilirsiniz. Hiç bir değişiklik olmuyor.
Not : ölçüdeki bardak standart 200 ml lil bardaktır.
Mayalı Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı