Mayalı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket kuru maya
- 1 bardak ılık su
- 1 yemek kaşığı şeker
- 2 yumurta ( 1 tanesinin sarısı üzeri için ayır)
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 su bardağı ılık süt
- 2 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Aldığı kadar un (kulak memesi kıvamında olacak )
Mayalı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle 1 paket kuru maya, 1 bardak ılık su ve 1 yemek kaşığı şekeri bir kasede karıştır. 5 dakika kadar beklesin maya kabarsın.
- Daha sonra ayrı bir kaba 1 yumurtayı kırın diğer yumurtanın sarısını üzeri için ayırın beyazını kaba alın.
- 1 yemek kaşığı tuzu ve 1 tatlı kaşığı şekeri ekleyin 2 su bardağı ılık süt, 2 su bardağı ılık suyu kaba koyup sıvıları öncelikle bir karıştırın.
- Sonra en başta hazırladığımız mayalı karışımında içine ekleyip hepsini karıştırın.
- Unu yavaş yavaş eleyerek koyarsanız daha güzel olur. Hamur toparlandıktan ele yapışmayacak gibi olunca 1 su bardağı sıvı yağı yavaş yavaş dökün sakın birden dökmeyin.
- Yağ dökme işlemini 7-8 defa da tamamlayın.
- Yağdan sonra gerekirse bir miktar un dökebilirsiniz. 1 -2 saat kada dinlendirin.
- Daha sonra beze yapıp tepsilere dizin. Tepsiylede 30 dakika kadar dinlendirin tekrar kabaracaktır.
- Üzerine yumurta sarısını sürüp fırına verebilir siniz.
- 180 derece fırında üzeri kızarsan kadar.