Mayalı Unlu Kete Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket yapmaya
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- 1 çorba kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Aldığı kadar un
- 2 kaşık tereyağı ve sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- İçlerini yağlamak için isteğe bağlı tereyağ ve sıvı yağ( yani ölçü vermek istemedim, bazılar bol yağlı sever, bazıları yağsız) size kalmış yani
Mayalı Unlu Kete Tanımı Yapılışı
- Hamuru için birinci evvel sıcak su ve sütü hamur yapacağımız yoğurma kabına alıyoruz ve mayayı ekleyip bir tatlı kaşığı şeker koyup hafif karıştırıp mayanın çözülmesini bekliyoruz.
- Sonra kalan materyalleri ekleyip yoğuruyoruz.
- Hamur biraz sert bir hamur olacak.
- Sonra bezelere ayırıyoruz. Ben altı beze yaptım.
- Bezeler dinlenirken; tavamıza tereyağı eritiyoruz, birazda sıvı yağ koyuyoruz.
- Sonra çok bekletmeye gerek yok hamurları açmaya başlıyoruz. Aslında aşağıya fotoğrafları atacağım bakabilirsiniz.
- Birinci bezeyi açıyoruz daha sonra bol yağla yağlıyoruz( ben börekleri bol yağlı sevdiğim için) şayet siz az yağlı isterseniz az yağlayın.
- İkinci bezeyi de açıp üste gelecek formda koyuyoruz.
- Rulo yapıp bir tabağa koyup buzdolabının alt tarafına koyuyoruz.
- Ben 6 beze yaptığım için toplamda 3 adet rulo çıkıyor ben vaktim yoktu.
- Yarım saat felan beklettim. Siz üzerine streç kapatıp buz dolabında bir gece bile bekletebilirsiniz. Korkmayın bir şey olmaz.
- Hamurumuz buzdolabında beklerken bizde içini yapalım.
- Tavamıza 2-3 yemek kaşığı tereyağını alalım ve eritelim .
- 1 çay bardağı da sıvı yağ ekleyelim ve yaklaşık 2 su bardağı kadar da unu alalım ve kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Sonra ocaktan alalım soğusun.
- Sonra bekleyen hamur rulolarını alalım iki üç parmak genişliğinde açalım, merdane yardımıyla sonra içlerine unlu karışımı koyalım kapatalım.
- Elimizle açıp tepsiye alalım.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp, daha evvel 180’ ısıttığımız fırında pişirelim afiyet olsun.