Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Mayalı Unlu Kete

Mayalı Unlu Kete
0
48

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
mayali-unlu-kete-14.jpg

Mayalı Unlu Kete Tanımı İçin Gereçler

  • 1 paket yapmaya
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Aldığı kadar un
İçi için;
  • 2 kaşık tereyağı ve sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • İçlerini yağlamak için isteğe bağlı tereyağ ve sıvı yağ( yani ölçü vermek istemedim, bazılar bol yağlı sever, bazıları yağsız) size kalmış yani

Mayalı Unlu Kete Tanımı Yapılışı

  1. Hamuru için birinci evvel sıcak su ve sütü hamur yapacağımız yoğurma kabına alıyoruz ve mayayı ekleyip bir tatlı kaşığı şeker koyup hafif karıştırıp mayanın çözülmesini bekliyoruz.
  2. Sonra kalan materyalleri ekleyip yoğuruyoruz.
  3. Hamur biraz sert bir hamur olacak.
  4. Sonra bezelere ayırıyoruz. Ben altı beze yaptım.
  5. Bezeler dinlenirken; tavamıza tereyağı eritiyoruz, birazda sıvı yağ koyuyoruz.
  6. Sonra çok bekletmeye gerek yok hamurları açmaya başlıyoruz. Aslında aşağıya fotoğrafları atacağım bakabilirsiniz.
  7. Birinci bezeyi açıyoruz daha sonra bol yağla yağlıyoruz( ben börekleri bol yağlı sevdiğim için) şayet siz az yağlı isterseniz az yağlayın.
  8. İkinci bezeyi de açıp üste gelecek formda koyuyoruz.
  9. Rulo yapıp bir tabağa koyup buzdolabının alt tarafına koyuyoruz.
  10. Ben 6 beze yaptığım için toplamda 3 adet rulo çıkıyor ben vaktim yoktu.
  11. Yarım saat felan beklettim. Siz üzerine streç kapatıp buz dolabında bir gece bile bekletebilirsiniz. Korkmayın bir şey olmaz.
  12. Hamurumuz buzdolabında beklerken bizde içini yapalım.
  13. Tavamıza 2-3 yemek kaşığı tereyağını alalım ve eritelim .
  14. 1 çay bardağı da sıvı yağ ekleyelim ve yaklaşık 2 su bardağı kadar da unu alalım ve kokusu çıkana kadar kavuralım.
  15. Sonra ocaktan alalım soğusun.
  16. Sonra bekleyen hamur rulolarını alalım iki üç parmak genişliğinde açalım, merdane yardımıyla sonra içlerine unlu karışımı koyalım kapatalım.
  17. Elimizle açıp tepsiye alalım.
  18. Üzerine yumurta sarısı sürüp, daha evvel 180’ ısıttığımız fırında pişirelim afiyet olsun.
 
858,475Konular
981,255Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt