Mayasız Ağzı Açık Kolay Poğaça Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için;
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta akı (Sarısı üzeri için)
- 1 adet kabartma tozu
- 2 buçuk su bardağı un
- Domates
- Peynir veyahut kaşar peyniri
- Sucuk, salam, sosis (İsteğe bağlı)
- Biber
- Susam
- Çörekotu
Mayasız Ağzı Açık Kolay Poğaça Tanımı Yapılışı
- Öncelikle hamuru hazırlanır ve iç materyali hazırlanana kadar hamur dinlendirilir.
- İç materyal de hazır olduktan sonra küçük kesimlere ayrılır ve yuvarlak haline gelir ve tepsiye dizilir.
- Bir çay bardağı altına sıvı yağa batırılıp güzelce ortası açılır.
- Daha sonra içi doldurulup kenarları büzüştürülür ve yumurta sarısı sürülür akabinde susamlanır.
- İsteğe bağlı çörekotu da sürülür. Ben susam kullandım.
- Daha sonra %180°lik evvelce ısıtılmış fırına verilir.
- Hafif pembeleştikten sonra rendelenmiş kaşar peyniri serpilir üstü kızarınca alınır. Şimdiden afiyet şifa olsun ????.