
Mayasız Balon Pişi Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı kaynamış süt
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı un(kontrollu dökün kulak göğsü yumuşaklığında olacak)
Mayasız Balon Pişi Tanımı Yapılışı
- Yoğurma kabımıza şeker ve tuzu alıyoruz .
- İçersine kaynamış sütümüzü döküp erimesini sağlıyoruz ve yavaş yavaş unumuzu dökerek yoğuruyoruz .
- Hamurumuzu ele yapışmayacak bir hamur olana dek yoğuruyoruz ve hamurumuz hazır.
- Daha sonra hamurumuzu 10 eşit kesime bölerek bezeler yapıyoruz ve merdanemizle açıyoruz.
- Tatlı tabağı ebatında açtığımız hamurların ortasını minik yuvarla bir aparatla kesiyoruz.
- Simit biçimi vererek kızgın yağda kızartıyoruz.