Mayasız Bayatlamayan Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1/2 (yarım) paket tereyağı (Teremyağda tercih edebilirsiniz) oda sıcaklığında
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta akı (Sarısını üzerine sürmek için ayıralım)
- 3 çorba kaşığı yoğurt
- 1 çorba kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 çorba kaşığı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- Yeterli miktarda tuz
- Aldığı kadar un (Un kontrollü olarak ilave edilir)
Mayasız Bayatlamayan Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta, şeker, sıvı yağ, yoğurt ve sirke ilk olarak çırpılır. Üzerine oda sıcaklığında olan tereyağı nişasta, kabartma tozu, tuz ve yavaş yavaş un ilave edilir.
- Hamur iyice yoğurulur. Yoğurma aşamasında hamur çok fazla yoğurulmamalıdırki elimizin ısısı ile tereyağı içinde yumuşamasın.
- Yoğurulan hamur 30 dakika dinlendirilir. Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlak şekil verilir.
- Üzerine yumurta sarısını sürüp, susam ya da çörek otu serpilir.
- Önceden ısıtılmış fırında 175 ile 200 derece arasında pişirilir. İlk sıcağı çıkınca servis edilir. Afiyetler olsun.
Mayasız Bayatlamayan Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.