Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Mayasız Çiğ Börek (İçi Sulu Sulu Yumuşacık)

Mayasız Çiğ Börek (İçi Sulu Sulu Yumuşacık)

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
mayasiz-cig-borek-ici-sulu-sulu-yumusacik.jpg

Mayasız Çiğ Börek (İçi Sulu Sulu Yumuşacık) Tarifi İçin Malzemeler


Hamuru için;
  • 5 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
İçi için;
  • 250 gram az yağlı kuzu veya dana kıyma
  • 2adet soğan rendelenmiş suyu sıkılmış
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı pulbiber karabiber
Kızartmak için;
  • 2 su bardağı sıvı yağ

Mayasız Çiğ Börek (İçi Sulu Sulu Yumuşacık) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Un tuz yoğurt bir kaba koyulup karıştırılır, üzeri su ilave edilir, yumuşak bir hamur olmalı 3 beze olarak ayrılır.
  2. Ayrı bir kapta soğan rendelenir, üzerine kıyma ve baharatlar eklenip karıştırılır.
  3. Bezeler unlu zeminde çok ince olmayacak şekilde merdane ile açılır yuvarlak bir kase veya tabak ile kesilir (Ben küçük tencere kapağı kullandım)
  4. Kestiğiniz hamurun içine 1yemek kaşığı harçtan ekleyip yarım ay şeklinde kapatalım kenarları iyice kapatalım ki iç harcı dökülmesin (Çatalda kullanabilirsiniz kenarları bastırmak için ama kenarlar çıtır olur).
  5. Yağı bir tava veya tencerede ısıtalım böreklerimizi arkalı önlü pişirelim. Tabağımızın içine kağıt havlu serelim, yağını çeksin diye. Yapacak olanları ellerine sağlık afiyet olsun ????❤ Yapanlardan fotoğraf istersem çok şey istemiş olmam değilmi ????????
Mayasız Çiğ Börek (İçi Sulu Sulu Yumuşacık) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,280Mesajlar
29,556Kullanıcılar
rehanSon üye
Üst Alt