bilgisayarci
FD Üye
Mayasız Çiğ Börek (İçi Sulu Sulu Yumuşacık) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 5 su bardağı un
- 1.5 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 250 gram az yağlı kuzu veya dana kıyma
- 2adet soğan rendelenmiş suyu sıkılmış
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı pulbiber karabiber
- 2 su bardağı sıvı yağ
Mayasız Çiğ Börek (İçi Sulu Sulu Yumuşacık) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un tuz yoğurt bir kaba koyulup karıştırılır, üzeri su ilave edilir, yumuşak bir hamur olmalı 3 beze olarak ayrılır.
- Ayrı bir kapta soğan rendelenir, üzerine kıyma ve baharatlar eklenip karıştırılır.
- Bezeler unlu zeminde çok ince olmayacak şekilde merdane ile açılır yuvarlak bir kase veya tabak ile kesilir (Ben küçük tencere kapağı kullandım)
- Kestiğiniz hamurun içine 1yemek kaşığı harçtan ekleyip yarım ay şeklinde kapatalım kenarları iyice kapatalım ki iç harcı dökülmesin (Çatalda kullanabilirsiniz kenarları bastırmak için ama kenarlar çıtır olur).
- Yağı bir tava veya tencerede ısıtalım böreklerimizi arkalı önlü pişirelim. Tabağımızın içine kağıt havlu serelim, yağını çeksin diye. Yapacak olanları ellerine sağlık afiyet olsun ????❤ Yapanlardan fotoğraf istersem çok şey istemiş olmam değilmi ????????