Mayasız Cızlak Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
- 2,5 su bardağı un
- 1 küçük kase peynir
- 3-4 kol maydanoz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
Mayasız Cızlak Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 yumurtayı, tuzu, süt, sıvı yağ ve suyu bir karıştırma kabına alıp çırpalım.
- Unu da yavaş yavaş kıvamına nazaran ekleyelim. Markadan kaynaklı verdiğim ölçüden az yahut daha fazla kullanılabilir.
- Peynir ve kıyılmış maydanozu da ekleyelim ve karıştıralım.
- Tavayı ocağa alıp 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyalım uygunca ısıtalım. (zeytinyağını her seferinde koymuyoruz yalnızca birinci krepten evvel koyalım)
- Isınan tavaya bir kepçe krep döküp tavayı sağa sola eğerek ve kepçenin de gerisinin yardımı ile tavaya ince bir katman olarak yayalım.
- Alt tarafı kızardığında çevirip öbür yüzünü de pişirelim.
- Bu ölçüden 8-9 adet krep çıkıyor.
Mayasız Cızlak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı