Mayasız Dereotlu Havuçlu Pofuduk Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1,5 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 orta uzunluk havuç
- Yarım demet maydanoz dereotu
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı mahlep
- 4-5 su bardağı kadar un
- 1 kase beyaz peynir
- 1 yumurtanın akı
- Yumurtanın sarısı
- 1 çay kaşığı yoğurt
Mayasız Dereotlu Havuçlu Pofuduk Poğaça Tanımı Yapılışı
- Evvel maydanozu ve dereotunu ince ince doğrayın.
- Havucu rendenin küçük kısmından rendeleyin.
- Yoğurma kabına un hariçindeki bütün materyalleri ekleyip karıştırın.
- Unu da bardak bardak ekleyerek yumuşacık bir hamur elde edin.
- Hamurdan küçük mandalina büyüklüğünde kesimler alıp elinizle biraz açın peynirden bir kaşık ortasına koyun ve ağız kısmına çok bastırmadan kapatın.
- Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye poğaçaları aralıklı olarak dizin evvelden ısıtılmış 200 derecelik fırında güzelce kızarana kadar pişirin.
İnstagram hesabımı takip etmeyi unutmayın ????pervininyemekleri????.