Mayasız Gözleme Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı yoğurt
- 1,5 su bardağı su
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet kabartma tozu
- Un (aldığı kadar)
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 2 adet patates rendesi
- 1 adet kuru soğan
- 1 kase ezilmiş peynir
- 3-4 tane ince kıyılmış pırasa
- (içindeki gereçler dileğe nazaran değişebilir)
Mayasız Gözleme Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamuru yoğuralım. Hamur kabına suyu, yoğurdu, tuzu, kabartma tuzunu, sirkeyi, yumurtayı koyup karıştıralım.
- Aldığı kadar un ek edip kulak göğsü yumuşaklığında hamur elde edelim. Öte yandan 2 adet patatesi rendeleyelim.
- Soğanı da ince ince doğrayıp patatese ek edelim.
- Patatesi hamuru sulandırmaması için sıkalım.
- İçine dileğe nazaran tuz, karabiber, acı pul biber ek edelim.
- Pırasaları da ince ince doğrayıp kenara alalım. (pırasanın içine ben biraz salça koydum, isteğe nazaran siz de ekleyebilirsiniz)
- Peyniri çatal ile ezip onu da bir kenara alalım.
- Yoğurduğumuz hamurdan bezeler alıp açalım.
- İçine hazırladığımız materyallerden koyup hamuru kapatalım.
- Sonrasında küçük bir kaseye yağ koyalım.
- Hazırladığımız hamurları pişirelim.
- Pişirirken her seferinde tavaya bir tatlı kaşığı yağ koyup hamurları önlü gerili pişirelim. Afiyet olsun.