Mayasız Gözleme Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 4.5 su bardağı un (Aldığı kadar)
- (istenilen harç yapılabilir peynirli,ıspanaklı,patetesli vs. ben burda ıspanak peynir karışımı yaptım)
- 1 avuç haşlanmış ıspanak
- 1 adet kuru soğan
- 1 küçük kase beyaz peynir
- 1 çay kaşığı karabiber (silme)
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 silme çay kaşığı tuz
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
Mayasız Gözleme Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel ıspanağı yıkayıp doğrayalım düzgünce suyunu süzdürelim.
- Bir tencereye soğanı ince doğrayalım güzelce ölüp pembeleşince haşlanmış ıspanaklarımızı da ek edip karıştıralım.
- Daha sonra peyniri ve baharatlarını da ek edip yeterlice karıştıralım.
- Hamurumuzu hazırlayalım.Su ,zeytinyağ,tuz hepsini bir yoğurma kabına alalım ve unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan hamur elde edelim.
- Hamuru toplamda 13 eşit kesime bölelim mandalina büyüklüğünde.
- Her bir kesimin etrafını una bulayalım ve hepsini servis tabağı büyüklüğünde merdaneyle açalım.
- Ispanaklı harçtan hamurun yarı kısmına gelecek biçimde üç kaşık kadar koyup kapatalım. Yarım ay halinde olucak halde.
- Parmak uçlarımızla kenarlarını bastırarak kapatalım.
- Hazırlamış olduğumuz gözlemeleri pak bir örtü ile bir mühlet kapatıp dinlendirelim.
- Yarım saat kadar dinlenen gözlemelerimizi tek tek yapışmaz bir tavaya alarak içine hiç yağ koymadan orta ateşte artlı önlü pişirelim.
- Sıcakken çabucak önlü artlı her tarafına tereyağı sürelim.Ve servise hazır afiyet olsun.