Mayasız Havuçlu Pofuduk Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tane yumurta
- 2 tane orta uzunluk havuç
- 1 demet maydanoz ( tercihe nazaran dereotu bırakabilirsiniz )
- 1,5 yemek kaşığı tozşeker
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 4 yahut 5 su bardağı un
- 1 kase beyaz peynir
- Yumurta akı
- 1 tane yumurta sarısı
- 1 çay kaşık yoğurt
Mayasız Havuçlu Pofuduk Poğaça Tanımı Yapılışı
- Öncelikle maydanozu ince ince doğrayın ,havucu rendenin küçük tarafıyla rendeleyin.
- Un hariç bütün malzemeyi uygun bir kaba bırakıp karıştırın.
- Denetimi bir halde unu eleyerek bırakıp düzgünce yoğurun.
- Sonra peynir ve yumurta akını karıştırıp hamurdan mandalina büyüklüğünde koparıp elimizle hoş bir formda açıp içine peynir harcından bırakıp fazla bastırmadan ağzı açık olacak halde kapatalım.
- Hamur bitene kadar süreç tıpkı üzerine yumurta sarısı ve yoğurt sürün.
- Evvelce ısıtılmış 200 derece fırına bırakıp poğaçalarımız rengi hoş kızarsın pişen poğaçalarımızı soğumaya bırakın.
- Pofuduk poğaçalarımız o kadar hoş oluyorki yumuşacık pofuduk poğaçalarımız servise hazır. Deneyeceklere şimdiden afiyetler olsun. ????????????????.