elektronikci
FD Üye
Mayasız Kıyır Poğaça (10 Dakikada) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta akı (Sarısı üzerine)
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 100 gram tereyağ (Oda ısısında)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3-3.5 su bardağı un
- 1 kase peynir (İstenilen çeşit)
- Yumurta sarısı
- Susam
Mayasız Kıyır Poğaça (10 Dakikada) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamuru için tüm materyaller yoğurma kabına alınır.
- 3 bardaktan sonra un denetimli eklenir (Kıvamına göre) yumuşak bir hamur elde edilir.
- Arasına istenilen peynir çeşidi koyulup kapatılır.
- Üzerlerine ayırdığımız yumurta sarısı sürülüp isteğe nazaran çatalla çizikler atılır ve susam serpilir.
- 180 derecelik fırında 25 dk kadar denetimli pişirilir.