Mayasız Milföy Hamuru Lezzetinde Zarf Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı ılık süt (200ml)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı dolusu sirke
- Yaklaşık 4 su bardağı un
- 1 kase beyaz peynir
- Yarım demet maydanoz
- Yumurta sarısı
- Susam
- Çörekotu
- 150 gr tereyağ yahut margarin
Mayasız Milföy Hamuru Lezzetinde Zarf Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur için un hariç tüm gereçleri karıştırma kabına aldım ve kasık yardımıyla karıştırdım.
- Yavaş yavaş un ek ederek yumuşak bir hamur elde ettim.
- Hamur 18 eşit kesime böldüm. Birinci bezeyi merdane yardımı yardımıyla açtım ve üzerine fırça yardımıyla eritilmiş yağı sürdüm.
- İkinci bezeyi de tıpkı biçimde açıp öteki açtığım hamurun üzerine yerleştirdim üzerini yeniden yağlayıp katladım.
- Tüm bezelere birebir süreci uyguladıktan buzlukta 15 20 dakika beklettim.
- Daha sonra hamuru çok zedelenmeden merdane ile kare biçiminde açarak iç harcı koydum. Her köşesi ortada birleşecek formda zarf üzere kapattım.
- Tepsiye dizdim. Üzerlerine yumurta sarısı sürdüm ve çörekotu, susam serpip 180 derece fırında kızarana kadar pişirdim. Afiyet olsun ????.