Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Mayasız Milföy Hamuru Lezzetinde Zarf Börek

Mayasız Milföy Hamuru Lezzetinde Zarf Börek
0
43

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
mayasizmilfoy-hamuru-lezzetinde-zarf-borek-1.jpg

Mayasız Milföy Hamuru Lezzetinde Zarf Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı ılık süt (200ml)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı dolusu sirke
  • Yaklaşık 4 su bardağı un
İç materyalleri için;
  • 1 kase beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz
Üzeri için;
  • Yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörekotu
Aralarına sürmek için;
  • 150 gr tereyağ yahut margarin

Mayasız Milföy Hamuru Lezzetinde Zarf Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Hamur için un hariç tüm gereçleri karıştırma kabına aldım ve kasık yardımıyla karıştırdım.
  2. Yavaş yavaş un ek ederek yumuşak bir hamur elde ettim.
  3. Hamur 18 eşit kesime böldüm. Birinci bezeyi merdane yardımı yardımıyla açtım ve üzerine fırça yardımıyla eritilmiş yağı sürdüm.
  4. İkinci bezeyi de tıpkı biçimde açıp öteki açtığım hamurun üzerine yerleştirdim üzerini yeniden yağlayıp katladım.
  5. Tüm bezelere birebir süreci uyguladıktan buzlukta 15 20 dakika beklettim.
  6. Daha sonra hamuru çok zedelenmeden merdane ile kare biçiminde açarak iç harcı koydum. Her köşesi ortada birleşecek formda zarf üzere kapattım.
  7. Tepsiye dizdim. Üzerlerine yumurta sarısı sürdüm ve çörekotu, susam serpip 180 derece fırında kızarana kadar pişirdim. Afiyet olsun ????.
Mayasız Milföy Hamuru Lezzetinde Zarf Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

El Açması Zarf Börek Tanımı İçin Materyaller 1 paket maya1 su bardağı ılık su1 su bardağı ılık süt1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ2 yemek kaşığı toz şeker4.5 su bardağı unTuz İç materyali PeynirMaydanoz El Açması Zarf Börek Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Bütün materyalleri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
Milföy Hamuru Üzere Çay Demlenene Kadar Hazır Çıtır Börek Tanımı İçin Gereçler 2 adet yufka1 adet yumurta1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı süt1 tutam tuz İç gereci için; Peynir ,sucuk karışımıDilediğiniz peynir çeşitleri Üzeri için; 1 adet yumurta sarısıSusamÇörekotu Milföy Hamuru Üzere Çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
Zarf Börek Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık süt ( 250 ml)1,5 su bardağı ılık su1 çay bardağı sıvı yağ1 paket yaş maya2 yemek kaşığı şeker1,5 tatlı kaşığı tuzAlabildiği kadar un ( memesi yumuşaklığında olacak ) Arasına sürmek için Tereyağ ( erimiş ) İç harcı için; MaydanozPeynir Açmak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
Kat Kat El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta1 çay bardağı sıvı yağ1 su bardağı yoğurt1 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı karbonatAldığı kadar un125 gram margarin1 su bardağı süt Arası için; 400 gram peynirYarım demet maydanoz Açmak için; 100gr nişasta Kat Kat El Açması Börek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
10 Dakikada Sucuklu Tava Ekmeği (Pizza Lezzetinde) Tanımı İçin Malzemeler 1 çay bardağı ılık süt2.5 çay bardağı un1 yemek kaşığı tereyağ yahut margarin1 çay kaşığı tuz250 gr. rendelenmiş kaşar peyniri10-15 dilim küp doğranmış sucuk2 yemek kaşığı zeytinyağı1 tatlı kaşığı kekik 10 Dakikada...
Cevaplar
0
Görüntüleme
62
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt