Mayasız Harika Poğaçalar Tanımı İçin Malzemeler
Bardak ölçüsü klasik su bardağı 200 ml
- 250 gram tereyağ yahut margarin ( oda sıcaklığında olacak)
- 6 su bardağı un ( 650 – 700 gram ) dikkatli biçimde ek ediyoruz
- 1 su bardağından bir parmak eksik yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta ( birinin sarısını üzeri için ayırın)
- 2 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- İsteğe bağlı dere otu hamurun yarısına katabilirsiniz
- Susam ,çörek otu
- Peynir, zeytin ,kaşar peyniri
Mayasız Harika Poğaçalar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tereyağını ve sıvı gereçleri karıştırma kabına alarak güzelce elimizle yoğuruyoruz.
- Unumuzu dikkatli bir formda ek ederek yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Mandalinadan küçük bezeler alarak istediğimiz iç harcımızdan koyup kapatıyoruz.
- Tepsimize aldığımız poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısını sürerek susam ve çörek otu serpiştiriyoruz.
- Önceden ısıttığımız 180° derecelik fanlı fırında 20-25 dakika poğaçalarımızı nar üzere kızartıyoruz.
- Fırından aldığımız poğaçalarımızın birinci sıcaklığı çıkınca servis yapıyoruz.
Unumuzu dikkatli formda ek ediyoruz hamurumuz yumuşak olacak fazla un eği yapmıyoruz. Dikkat edin pekmezi çok kaçırmayın ????.
Mayasız Süper Poğaçalar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı