Mayasız Nefis Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ (Margarin)
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 adet yumurta (Bir adedinin sarısı üzeri için ayrılacak)
- 2 paket kabartma tozu
- 4 – 4, 5 su bardağı un
- Susam yahut çörek otu
- Peynir ve maydanoz (İstediğiniz iç harcı kullanabilirsiniz)
Mayasız Nefis Poğaça Tanımı Yapılışı
- Öncelikle materyallerimiz oda sıcaklığında olmalı.
- Yoğurt, sıvı yağ, tereyağı, sirke ve yumurtayı karıştıralım.
- Daha sonra tuz, şeker, kabartma tozu ekleyelim.
- Unu yavaş yavaş ekleyelim ve kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edelim.
- Ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlak açalım ve iç harcını koyup istediğimiz biçimi verelim.
- Tepsiye dizip yumurta sarısı sürelim ve susam ya da çörek otu ekelim.
- Evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim. Afiyet olsun ????????.