
Mayasız Peynir Tanımı İçin Materyaller
- 5 litre inek sütü
- 1 su bardağı sirke
- Kaya tuzu
Mayasız Peynir Tanımı Yapılışı
- Sütümüzü pak bir tülbentle süzelim ve kaynatalım.
- 1 su bardağının içine 1 yemek kaşığı tuz koyalım. Ve üzerini sirke ile dolduralım.
- Kaynayan sütün içine sirkeyi koyalım ve karıştıralım.
- Sütümüz kesilmeye başlayacak süt kesildikten suyunun rengi yeşil dönmeye başlayınca ocağı kapatalım ve tülbent ile suyunu süzelim.
- Soğumasına müsaade vermeden tülbenti sıkılaştıralım ve üzerine tartı koyalım.
- 2, 5 saat bu türlü bekletelim.
- Tülbentten çıkarıp 4-5parçaya bölelim.
- Peynir altı suyunun içine (2, 5 su bardağına)2 yemek kaşığı kaya tuzu ekleyelim ve peynirlerin üzerine dökelim.
- Kapağı kapalı olarak buzdolabında koruma edelim. Peyniri çabucak tüketebilirsiniz. Tanımı youtube sayfamdan âlâ seyirler.