Mayasız Peynirli Yeşillikli Pişi Tanımı İçin Gereçler
- 2 yumurta
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı kaşar peyniri rendesi
- Yarım su bardağı beyaz peynir rendesi
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam dereotu
- 3 kol yeşil soğan yaprağı
- İsteğe bağlı bir ölçü sucuk kesimleri
- 1 paket kabartma tozu
- 3 buçuk su bardağı un 2 çay kaşığı tuz
Mayasız Peynirli Yeşillikli Pişi Tanımı Yapılışı
- Yumurta ve süt yeterlice köpürene kadar çırpılır.
- Üzerine peynir rendeleri ince ince kıyılmış maydanoz, dereotu ve yeşil soğan yaprağı eklenir.
- Üzerine isteğe bağlı sucuklar küçük küçük doğranarak eklenir.
- Tuz eklenir.
- Kabartma tozu ve un elenerek yavaş yavaş eklenerek yoğrulur.
- Ele yapışan bı hamur elde ediliyor.
- Hamuru toparlayabilmek için elinizi ortada sıvı yağ ile yağlayarak yoğurabilirsiniz.
- Yoğurulan hamuru 4 modüle bölüp beze haline getirin. ( elinizi yağlayabilirsiniz yapışırsa).
- Bezeleri unladığınız tezgaha koyup merdane yardımıyla fotoğraflarda gösterdiğim kalınlıkta açın( yaklaşık yarım santim)
- Bıçakla üçgen formlarda keserek evvelce ısıtılmış kızgın yağda iki tarafını da pişirin.
- Hamuru kalın açmadığımız için içi pişiyor.Çocuğunuza sevdirmek için eğlenceli biçimlerde kesebilirsiniz????.Şimdiden afiyet olsun.