
Mayasız Pişi Tanımı İçin Gereçler
- ︎1 adet yumurta
- ︎1 çay bardağı su (yarısı sütte olabilir)
- ︎3 yemek kaşığı yoğurt
- ︎2 yemek kaşığı sıvı yağ
- ︎1 paket kabartma tozu
- ︎1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- ︎1 tatlı kaşığı tuz
- ︎4 su bardağı un
Mayasız Pişi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yoğurma kabına un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeyi alıp karıştırın.
- Üzerine kabartma tozu ve unu azar azar ekleyin ( unun markasına nazaran ölçüde değişiklik olabilir ) ne yumuşak nede sert bir hamur olacak.
- Hamuru tezgah üzerinde yuvarlayın ve hafif unla merdane yardımı ile hamuru açın.
- Hamur çok ince olmayacak yoksa kabarmaz hamuru bardak yada kase yardımı ile yuvarlak kesebilirsiniz yada kare kare kesebilirsiniz.
- Kalan hamurları toplayıp beze ve tekrar kesin çabuk kızaran bir hamur olduğu için hepsini kesin ve o denli kızartmaya başlayın.
- Tavaya sıvı yağı alın ve kızdırın ki pistleriniz puf puf olsun alt üst ederek iki tarafını da kızartın afiyet olsun.