Mayasız Pişi Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 ,5 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı sirke
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Un (Yumuşak bir hamur olsun)
- 2 su bardağı kadar sıvı yağ.
Mayasız Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Bütün gereçleri karıştırma kabına alalım.
- Üzerine unu ekleyerek kulak göğsü kıvamında bir hamur yoğuralım.
- Oklava ile açarak dilediğimiz formda kesip kızartalım.
- Dilerseniz küçük bezeler alıp oklava ile açarak içine peynir koyup sıkıca kapatıp kızartabilirsiniz.