Mayasız Poğaça (Kıyır Kıyır) Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram oda sıcaklığında margarin (yarısını tereyağı kullandım)
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 adet yumurta (1 inin sarısı üstüne)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı karbonat
- Aldığı kadar un
- İstediğiniz rastgele bir peynir (ben kaşar,malatya peyniri,loru tereyağıyla yoğurup maydanoz ek ettim)
Mayasız Poğaça (Kıyır Kıyır) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şipşak hazırlayabileceğiniz nefis mi nefis anne poğaçası tanımım var sizlere.
- Tüm gereçleri katıp ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde alıp elinizle açın.
- İç harcınızdan koyup kapatın.
- Üstüne yumurta sarısı sürüp evvelce ısıttığınız 200° de poğaçanızı pişirin. Afiyet olsun.