Mayasız Poğaça Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için;
- 125 gr margarin yahut tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta akı (Sarılarını üzerine süreceğiz)
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 silme çay kaşığı tuz
- Yaklaşık 4.5 su bardağı un (Unu kendiniz ayarlayın.Undan una fark olabilir)
- Peynir
- Susam
Mayasız Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Margarin, sıvı yağ, tuz, yumurta ve süt karıştırma kabına alıp yoğurulur.
- Sonra kabartma tozu dökülür.
- Unumuzu da yavaş yavaş ekliyoruz.
- Hamurumuz toplanana kadar un ekliyoruz.
- Ve ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurumuza güzelce form verdikten sonra yağlı kağıt serilmiş tepsimize diziyoruz.
- Evvelce ısıtılmış fırınımıza atıyoruz ve üstü kızarana kadar pişiriyoruz.