
Mayasız Poğaça Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için;
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım demet ince kıyılmış dereotu
- 1 adet yumurta
- Aldığı kadar un (yaklaşık 2.5-3 su bardağı)
- 1 yumurta sarısı
Mayasız Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak poğaçamızın hamurunuz hazırlayalım.
- Bir kabın içine gereçlerin tamamını koyup yoğurarak yumuşak bir hamur elde edelim.
- Unu yavaş yavaş ekleyerek hamurun sertliğini ayarlayalım.
- Poğaçalarımızı şekillendirelim.
- Fotoğrafta görüldüğü üzere hamuru uygunca yoğurduktan sonra minik bezeler yapıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.
- Verilen ölçülere nazaran yaklaşık 11 tane poğaça elde edebilirsiniz. Şayet poğaçalarınızı daha küçük yaparsanız 15-16 adet poğaça elde edebilirsiniz.
- Fırına sürmeden evvel bir mühlet hamuru dinlendirmenizi öneririm.
- Poğaçalarımızı fırına sürelim.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.