elektronikci
FD Üye

Mayasız Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Aldığı kadar un
- Beyaz peynir
Mayasız Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle yumurtanın sarısını üzerine sürmek için ayırıyoruz.
- Sonra un hariç başka materyalleri bir kaba alıp çırpıyoruz.
- Azar azar un ekleyerek karıştırıyoruz. Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurma sürecine devam ediyoruz.
- Sonra küçük bezelere ayırıp içine beyaz peynir koyarak poğaça formu verip tepsiye yerleştiriyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp evvelden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar ortalama 20 dk pişiriyoruz.