Mayasız Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta 1 tanesi üzerine
- 2 su bardağı yoğurt
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım su bardağından az sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı un
Mayasız Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yumurta, yoğurt ,tuz ,şeker, karabartma tozu ,sıvı yağ ve tereyağını yoğurma kabına alalım güzelce yoğuralım.
- Daha sonra unu azar azar ekleyelim (hamurun kıvamı önemli)
- Yağlı ve yumuşak bir hamur olmalı .
- Sonra hiç dinlendirmeden elimizle yuvarlak açalım ve içine peynir vb şeyleri koyarak formunu verelim.
- Daha sonra yağlanmış tepsiye dizelim .
- Önceden ısıtılmış 170 derecede 15- 20 dk pişirelim. Afiyet olsun ????.