Mayasız Sütsüz Yumşacık Lavaş Tanımı İçin Malzemeler
- 600 gram un (4 su bardağı)
- 400 ml su (1,5 su bardağı)
- 1 silme yemek kaşığı tuz
- Un
- Sıvıyağ
- Tereyağı
Mayasız Sütsüz Yumşacık Lavaş Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un ve tuzu kabımıza alalım. Yavaştan suyunu ekleyip, yoğuralım. Yaklaşık 15 dakika hafif ele yapışacak formda kıvam alana dek.
- Sonra hamurumuzu yarım saat üstü kapalı bir biçimde bekletelim.
- Tezgahımıza un serpip, hamuru yoğuralım ve ortadan bölelim sonra uzunlamaya açalım ve küçük bezelere bölelim. 10 dk üstü kapalı bekletelim.
- Bezeleri elimizle hafif bastıralım ve sonra merdaneyle yuvarlak biçimde açalım. Tavamıza sıvıyağ sürüp ,önlü artlı pişirelim.
- Sıcak biçimde üstüne tereyağı gezdirelim yumuşacık oluyorlar. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.