Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Mayasız Sütsüz Yumşacık Lavaş

Mayasız Sütsüz Yumşacık Lavaş
0
76

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83

Mayasız Sütsüz Yumşacık Lavaş Tanımı İçin Malzemeler

  • 600 gram un (4 su bardağı)
  • 400 ml su (1,5 su bardağı)
  • 1 silme yemek kaşığı tuz
Bulamak için;
  • Un
Tava için;
  • Sıvıyağ
Üstüne;
  • Tereyağı

Mayasız Sütsüz Yumşacık Lavaş Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Un ve tuzu kabımıza alalım. Yavaştan suyunu ekleyip, yoğuralım. Yaklaşık 15 dakika hafif ele yapışacak formda kıvam alana dek.
  2. Sonra hamurumuzu yarım saat üstü kapalı bir biçimde bekletelim.
  3. Tezgahımıza un serpip, hamuru yoğuralım ve ortadan bölelim sonra uzunlamaya açalım ve küçük bezelere bölelim. 10 dk üstü kapalı bekletelim.
  4. Bezeleri elimizle hafif bastıralım ve sonra merdaneyle yuvarlak biçimde açalım. Tavamıza sıvıyağ sürüp ,önlü artlı pişirelim.
  5. Sıcak biçimde üstüne tereyağı gezdirelim yumuşacık oluyorlar. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun❤️.
Mayasız Sütsüz Yumşacık Lavaş Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Mayasız Lavaş Tarifi İçin Malzemeler 6 su bardağı un1,5 tatlı kaşığı tuz2 yemek kaşığı sıvı yağ2 su bardağı sıcak su Mayasız Lavaş Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Bir kaba un ve tuzu alıp karıştıralım ortasına sıvı yağ ve sıcak su ekleyelim ve yoğurmaya başlayalım. Hamuru...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
Lavaş (Mayasız) Tanımı İçin Gereçler 500 gram un150 ml su100 ml süt2 yemek kaşığı sıvıyağTuz Lavaş (Mayasız) Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Tüm materyalleri yoğurma kabına koyup yoğuralım ve hiç dinlendirmeden mandalinadan biraz ufak bezelere ayıralım ( Benim hamurumdan 8 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
Mayasız İpek Lavaş Tanımı İçin Malzemeler 4 su bardağı un1 su bardağı ılık su (200 ml)Yarım çay bardağı ılık süt (100 ml)Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)1 tatlı kaşığı kabartma tozu1 tatlı kaşığı şeker1 tatlı kaşığı (silme) tuz Mayasız İpek Lavaş Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
Mayasız Yumuşacık Lavaş Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler Yaklaşık 500 gram un200 ml ılık su (1 su bardağı)100 ml ılık süt (1 çay bardağı)50 ml sıvı yağ (Yarım çay bardağı)1 tatlı kaşığı kabartma tozu1 tatlı kaşığı şeker1 tatlı kaşığından biraz az tuz Mayasız Yumuşacık Lavaş Ekmeği Tanımı Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
60
Tepside Mayasız Yumuşacık Pratik Lavaş Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı yoğurt1 su bardağı su1 yemek kaşığı tuz5.5 su bardağı un Tepside Mayasız Yumuşacık Pratik Lavaş Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Yoğurt, su ve tuz karıştırılır. Üzerine denetimli bir halde un eklenir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt