Mayasız Tavada Patatesli Börek (Elbistan Usulü) Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
- 5 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 – 3 su bardağı su
- 4 orta boy patates
- 1 büyük boy soğan
- 1 yemek kaşığı kuru reyhan
- 1 tutam taze maydanoz yoksa kuru maydanoz
- 1 yemek kaşığı kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Biraz sıvı yağ
Mayasız Tavada Patatesli Börek (Elbistan Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patatesleri soyup tuzunu atıp haşlamaya bırakın.
- Haşlanana kadar hamuru hazırlayın.
- Unu, tuzu karıştırıp suyu ekleyerek yavaş yavaş yoğurun. Bırakın dinlensin.
- Patatesler iyice yumuşadıktan sonra süzün, çatalla ezin.
- Sıvıyağ in içine soğanları ince ince doğrayıp kavurun.
- Soğanın rengi değiştikten sonra biberi, reyhan ve maydanozu ekleyin karıştırıp altını kapatın.
- Ezdiğini patatesleri üzerine dökün karıştırın.
- Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde alıp yuvarlayın.
- Oklava ile servis tabağı büyüklüğünde açıp, yarı kısmına patates harcı bırakıp, kapatın.
- Tavayı ısıtıp üzerine fırça ile sıvı yağ sürün.
- İşlediğiniz börekleri arkalı önlü kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun. ????.