Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mayasız Tavada Patatesli Börek (Elbistan Usulü)

Mayasız Tavada Patatesli Börek (Elbistan Usulü)
0
58

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
mayasiz-tavada-patatesli-borek-elbistan-usulu.jpg

Mayasız Tavada Patatesli Börek (Elbistan Usulü) Tarifi İçin Malzemeler


Hamur için;
  • 5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 – 3 su bardağı su
İçi için;
  • 4 orta boy patates
  • 1 büyük boy soğan
  • 1 yemek kaşığı kuru reyhan
  • 1 tutam taze maydanoz yoksa kuru maydanoz
  • 1 yemek kaşığı kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Biraz sıvı yağ

Mayasız Tavada Patatesli Börek (Elbistan Usulü) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Patatesleri soyup tuzunu atıp haşlamaya bırakın.
  2. Haşlanana kadar hamuru hazırlayın.
  3. Unu, tuzu karıştırıp suyu ekleyerek yavaş yavaş yoğurun. Bırakın dinlensin.
  4. Patatesler iyice yumuşadıktan sonra süzün, çatalla ezin.
  5. Sıvıyağ in içine soğanları ince ince doğrayıp kavurun.
  6. Soğanın rengi değiştikten sonra biberi, reyhan ve maydanozu ekleyin karıştırıp altını kapatın.
  7. Ezdiğini patatesleri üzerine dökün karıştırın.
  8. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde alıp yuvarlayın.
  9. Oklava ile servis tabağı büyüklüğünde açıp, yarı kısmına patates harcı bırakıp, kapatın.
  10. Tavayı ısıtıp üzerine fırça ile sıvı yağ sürün.
  11. İşlediğiniz börekleri arkalı önlü kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun. ????.
Mayasız Tavada Patatesli Börek (Elbistan Usulü) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,481Konular
981,457Mesajlar
29,614Kullanıcılar
zazahshaSon üye
Üst Alt