Mayasız Yağ Çekmeyen Yapımı Kolay Çiğ Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt (Ben ev yoğurdu kullandım)
- 2 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 8-10 damla limon
- Alabildiği kadar un
- 1,5 paket kabartma tozu
- 300 gram köy peyniri
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
- Maydanoz
Mayasız Yağ Çekmeyen Yapımı Kolay Çiğ Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamuru yoğuracağınız kaba yoğurdu yumurtayı tuzu koyun.
- Üzerine biraz un ekleyip unun üzerine kabartma tozunu ilave edip kabartma tozununun üstüne limonu sıkın.
- Kabarcıklar oluşunca hamuru yoğurun.
- Yumuşak bir hamur elde edene kadar un ilave ederek yoğurun.
- Sadece beş on dakika dinlendirin.
- Peyniri ufalayın rendelenmiş kaşarı ve ince doğranmış maydanozu ekleyin karıştırın.
- Hamurdan küçük bezeler alın.
- Fazla büyük almayın pişerken çok büyük oluyor.
- Un yardımı ve oklava ile katmer kalınlığında açın.
- Hamurun yarısına iç harçtan koyun, hamuru yarım ay şeklinde katlayın.
- Isınmış sıvı yağda kızartın.
- Dikkatli olmanızı tavsiye ederim çok çabuk pişen bir hamur.
- Lezzetli yağ çekmeyen hafif bir lezzet. Yanında acı sos veya turşu güzel oluyor.
Mayasız Yağ Çekmeyen Yapımı Kolay Çiğ Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı