Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mayasız Yumuşacık Bazlama

Mayasız Yumuşacık Bazlama

bilgisayarci

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
63
mayasiz-yumusacik-bazlama.jpg

Mayasız Yumuşacık Bazlama Tarifi İçin Malzemeler

• 3 su bardağı un
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1.5 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağından biraz fazla süt
Üzerine sürmek için;
  • Tereyağı

Mayasız Yumuşacık Bazlama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Mayayı bekleyecek vaktiniz yoksa en pratiğinden yumuşacık bir bazlama yapabilirsiniz. Derin bir kaba un tuz şeker ve kabartma tozunu ekleyip toz karışımı spatulayla karıştırın.
  2. Daha sonrasında 1 su bardağı sütü ekleyip spatulayla kıvam alana kadar karıştıralım.
  3. Daha sonrasında elle yoğurmaya geçelim ben içerisine 1 su bardağının çeyreği kadar daha süt kattım yoğurmaya devam ettim.
  4. Bu aşamada hamur cıvık diye un eklemesi yapmayın çünkü yoğurdukça hamur şekil alacak. Katı bir hamur olmayacak hafif ele yapışacak cıvıklıkta olacak.
  5. Hamur kıvama geldikten sonra bezelere ayıralım ben toplamda 8 beze çıkarttım. Bezeleri elimizle yuvarlayıp tezgaha biraz un serpelim ve merdane yardımıyla çok ince olmayacak şekilde açalım.
  6. Daha sonrasında tavada önlü arkalı pişirelim pişen bazlamalara tereyağı sürelim. Afiyet olsun ????
Mayasız Yumuşacık Bazlama Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

Similar threads

Mayasız Yumuşacık Yağlı Bazlama Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı ılık su2 yemek kaşığı yoğurtAldığı kadar unTuz Mayasız Yumuşacık Yağlı Bazlama Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle derin kaba yoğurt ve suyumuzu alalım. Çırpıcı ile çırpalım. Unu ekleyelim tuzumuzu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
Pratik Mayasız Bazlama Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı yoğurt1 su bardağı su1 silme tatlı kaşığı tuzYarım çay kaşığı şeker1 paket kabartma tozuAldığı kadar un (markasına göre değişiyor) Pratik Mayasız Bazlama Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Yoğurt, su tuz ve şekeri eriyene...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
Mayasız Bazlama Tarifi İçin Malzemeler 1 çay bardağı yoğurt1 bardağı ılık su1 çay kaşığı tuz1 paket kabartma tozu3,5 su bardağı un ( azar azar ekleyin markaya göre un miktarı farkedebiliyor) Mayasız Bazlama Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır 1 su bardağı ılık su, tuz ve yoğurdu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
64
Tavuklu Cepli Bazlama (Mini Mayasız) Tarifi İçin Malzemeler Yarım su bardağı yoğurtYarım su bardağı ılık su1 tatlı kaşığı şekerYarım tatlı kaşığı tuz1.5 paket kabartma tozu4 su bardağı un İçine; 1 parça tavuk göğsü1 silme yemek kaşığı salça1 çay kaşığı kırmızı toz biberYarım çay bardağı kadar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Mayasız Bazlama Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı yoğurt1 su bardağı su3,5-4 su bardağı un1 tatlı kaşığı tuz1 paket kabartma tozu Mayasız Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Su, yoğurt ,kabartma tozu ve tuzu bir kapta karıştırıyoruz. Daha sonra sonra yavaş yavaş un ek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
858,497Konular
981,955Mesajlar
29,954Kullanıcılar
umutkya2941Son üye
Üst Alt