Mayasız Yumuşacık Pofidik Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ ve 2 parmak su karışımı
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- 1 yumurta (beyazı hamur için sarısı üzerine sürülmek için)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Aldığı kadar un
- Dilerseniz içini boş dilerseniz de istediğiniz gereçlerden (peynir, zeytin, kaşar vs) yapabilirsiniz
- Yumurta sarısı
Mayasız Yumuşacık Pofidik Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tüm gereçleri bir kaba alıp karıştırıyoruz.
- Kulak göğsü kıvamından çok az yumuşak kıvama geldiği vakit hamurumuz hazır demektir.
- Avuç içi büyüklüğünde elimizle açıp içine dilediğiniz malzemeyi koyup şekillendiriyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika kadar pişiriyoruz.
Mayasız Yumuşacık Pofidik Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı