Mayasız Yumuşacık Poğaça Tanımı (Mutlaka Deneyin) İçin Gereçler
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı su
- Yarım su bardağı sıvı yağı
- 1 adet yumurta
- 1 adet yumurta beyazı
- 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
- 1,5 tatlı kaşığı toz şeker
- 1,5 paket kabartma tozu
- 3, 5-4 su bardağı un ( 3, 5 su bardağından sonrası unu denetimli ekleyin)
- 1 yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı süt
- Çörek otu yada susam
- Peynir
- İsteğe nazaran maydanoz yada dereotu
Mayasız Yumuşacık Poğaça Tanımı (Mutlaka Deneyin) Yapılışı
- Öncelikle bir kaba sütü, suyu ve sıvı yağını koyalım.
- Yumurtaları ekleyip çırpıcı yada kaşıkla karıştıralım.
- Sonra unu ve kabartma tozunu ekleyip bi hoş yeterlice yoğuralım. Kıvam alan pürüzsüzleşen hamuru bide tezgaha yarım çay bardağı un serperek hamuru tezgahın üzerinde yoğuralım.
- Yoğurulan hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapıp üzerini kapatalım ki kurumasın her bir bezeyi çay tabağı büyüklüğünde açıp iç harcını koyup poğaça halinde ağzını kapatalım.
- Sonra tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu yada susam serpip evvelden ısıtılmış 190 derecede alt üst ayarda yaklaşık 25-30 dakika ortası üzeri kızarana kadar pişirin.
- Pişme müddeti fırından fırına değişebilir bu yüzden kendiniz pişme müddetini ayarlayabilirsiniz. Vee poğaçalarımız pişti fırından çıkarıp birinci sıcaklığı geçtikten sonra afiyetle sıhhatle tüketebilirsiniz.