Mayasız Yumuşacık Yağlı Bazlama Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Aldığı kadar un
- Tuz
Mayasız Yumuşacık Yağlı Bazlama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle derin kaba yoğurt ve suyumuzu alalım. Çırpıcı ile çırpalım. Unu ekleyelim tuzumuzu atalım. Ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edelim.
- Her birini mandalına büyüklüğünde bezeler yapalım. Üzerlerini örtelim. Hiç beklemeden merdane ile tabak büyüklüğünde açalım. Resimlerdede bu detayların resmi var bakabilirsiniz.
- Tavamızı ısıtıp bazlamaları alt üst pişirelim yüksek ateşte pişirmeyin sakin hemen yanar. Her bezeye ilk sıcaklığında tereyağı sürelim.
- Üst üste bu şekilde bezeleri bitirelim. Hiç bir şekilde soğumuyor alttakiler aksine daha sıcak duruyor. Herkese afiyet olsun.