Maydanoz faydası nelerdir
Maydanozun Faydaları nedir
Maydonoz suyu
Maydanozun faydaları
Maydanoz omru iki yıllık bir bitkidir
1520 santimetre boyuna erişince kesilir Senede beşaltı kez kesim yapılabilir Ozel tat ve kokusu bileşiminde bulunan ucucu yağlar (esanslar) ve flavonoidlerden gelir Maydanoz dunyadaki en besleyici yiyeceklerden biri ve bir demir deposudur Genellikle taze yenen maydanozda kalsiyum, potasyum ve kukurt bulunur Bobrekleri, karaciğeri ve idrar yollarını temizlemeye yardım eder Kan şekerini normal seviyede tutar ve kansere karşı da koruyucudur Yuksek tansiyonu duşurur Kansızlığı giderir Gorme gucunu artırır
Koku de aynı ozelliklere sahiptir
Maydanoz A vitamininin oncusu karotenoidler, E ve C vitaminleri bakımından cok zengindir A vitamini oncusu betakaroten sayesinde ceşitli kanser tiplerine ve kalp hastalığına karşı koruma sağlayabilir
C vitamini kanser ve kalp krizine karşı korur ve bağışıklık sistemini guclendirmeye yardımcı olur Maydanozdaki diğer biyolojik aktif maddeler ise kanseri ve kalp hastalığını onlemeye yardımcı olur
Yemeklerin yanında yenen 510 dal (20 gram) maydanoz, insanın gunluk C vitamini gereksiniminin ucte birini, betakaroten ihtiyacının ise yuzde 10'unu karşılayabilir Halk arasında maydanozun diş etleri kanamasında, yaraların kapanmasında, romatizmada iyileştirici etkisinin olduğuna inanılması, C vitamini acısından zengin olmasıyla acıklanabilir
Maydanoz ciğ olarak yenildiği gibi sarma, dolma, kofte ve corbalarda tat verici olarak da kullanılır Kurutulmuş maydanoz baharat gibi işlev gorur Ozellikle guney illerimizde kebaplar maydanozla servis edilir Bu yararlı bir uygulamadır Ancak hastalık etkenleri bulaşma olasılığına karşı oldukca iyi yıkanması gereklidir
Karaciğerin dostu Maydanoz
Maydanozun yaprakları K vitaminleri ve demir bakımından da zengindir Maydanoz toksinlerin vucuttan atılmasını sağlar, kanı temizler, kansızlığa, bobrek ve karaciğer rahatsızlıklarına iyi gelir Sindirim enzimlerini uyararak sindirim rahatsızlıklarını dindirir Mide ve bağırsaklarda gaz birikmesini engeller İdrar yollarının temizlenmesine yardım eder Romatizma, damar sertliği, tansiyon duzensizliklerinde, şişmanlıkta kullanılabilecek bir bitkidir Ayrıca bobrek taşı, kum gibi rahatsızlıklarda da etkilidir
Maydanozun gencleştirme, cilt tazeliğinin, guzelliğinin geri kazanılmasında ve korunmasında rolu buyuktur
Sağlıksız calışan karaciğer metabolizması, cildin yavaş yavaş tazeliğini, guzelliğini ve canlılığını yitirmesine ve kişinin yorgun gorunmesine, diğer organlarının olumsuz etkilenmesine neden olur Maydanoz vucudu yabancı kimyasallardan arındırır Boylece karaciğerin sağlıklı calışmasında etkin rol oynayarak kişinin daha genc, daha sağlıklı, dinc ve zinde olmasında etkili olur
Maydanoz karaciğerde bulunan glutathioneStransferaz (GST) enziminin aktivitesini yukseltir GST enzimi, gerek besinler gerek solunum yoluyla aldığımız zararlı kimyasal maddeleri zararsız hale donuşturur
Ağız kokusunu giderme konusunda da etkili bir cozum aracı olan maydanozu yemeklerinizde veya salatanızda bolca kullanmalısınız
Maydanozun Faydaları nedir
Maydonoz suyu
Maydanozun faydaları
Maydanoz omru iki yıllık bir bitkidir
1520 santimetre boyuna erişince kesilir Senede beşaltı kez kesim yapılabilir Ozel tat ve kokusu bileşiminde bulunan ucucu yağlar (esanslar) ve flavonoidlerden gelir Maydanoz dunyadaki en besleyici yiyeceklerden biri ve bir demir deposudur Genellikle taze yenen maydanozda kalsiyum, potasyum ve kukurt bulunur Bobrekleri, karaciğeri ve idrar yollarını temizlemeye yardım eder Kan şekerini normal seviyede tutar ve kansere karşı da koruyucudur Yuksek tansiyonu duşurur Kansızlığı giderir Gorme gucunu artırır
Koku de aynı ozelliklere sahiptir
Maydanoz A vitamininin oncusu karotenoidler, E ve C vitaminleri bakımından cok zengindir A vitamini oncusu betakaroten sayesinde ceşitli kanser tiplerine ve kalp hastalığına karşı koruma sağlayabilir
C vitamini kanser ve kalp krizine karşı korur ve bağışıklık sistemini guclendirmeye yardımcı olur Maydanozdaki diğer biyolojik aktif maddeler ise kanseri ve kalp hastalığını onlemeye yardımcı olur
Yemeklerin yanında yenen 510 dal (20 gram) maydanoz, insanın gunluk C vitamini gereksiniminin ucte birini, betakaroten ihtiyacının ise yuzde 10'unu karşılayabilir Halk arasında maydanozun diş etleri kanamasında, yaraların kapanmasında, romatizmada iyileştirici etkisinin olduğuna inanılması, C vitamini acısından zengin olmasıyla acıklanabilir
Maydanoz ciğ olarak yenildiği gibi sarma, dolma, kofte ve corbalarda tat verici olarak da kullanılır Kurutulmuş maydanoz baharat gibi işlev gorur Ozellikle guney illerimizde kebaplar maydanozla servis edilir Bu yararlı bir uygulamadır Ancak hastalık etkenleri bulaşma olasılığına karşı oldukca iyi yıkanması gereklidir
Karaciğerin dostu Maydanoz
Maydanozun yaprakları K vitaminleri ve demir bakımından da zengindir Maydanoz toksinlerin vucuttan atılmasını sağlar, kanı temizler, kansızlığa, bobrek ve karaciğer rahatsızlıklarına iyi gelir Sindirim enzimlerini uyararak sindirim rahatsızlıklarını dindirir Mide ve bağırsaklarda gaz birikmesini engeller İdrar yollarının temizlenmesine yardım eder Romatizma, damar sertliği, tansiyon duzensizliklerinde, şişmanlıkta kullanılabilecek bir bitkidir Ayrıca bobrek taşı, kum gibi rahatsızlıklarda da etkilidir
Maydanozun gencleştirme, cilt tazeliğinin, guzelliğinin geri kazanılmasında ve korunmasında rolu buyuktur
Sağlıksız calışan karaciğer metabolizması, cildin yavaş yavaş tazeliğini, guzelliğini ve canlılığını yitirmesine ve kişinin yorgun gorunmesine, diğer organlarının olumsuz etkilenmesine neden olur Maydanoz vucudu yabancı kimyasallardan arındırır Boylece karaciğerin sağlıklı calışmasında etkin rol oynayarak kişinin daha genc, daha sağlıklı, dinc ve zinde olmasında etkili olur
Maydanoz karaciğerde bulunan glutathioneStransferaz (GST) enziminin aktivitesini yukseltir GST enzimi, gerek besinler gerek solunum yoluyla aldığımız zararlı kimyasal maddeleri zararsız hale donuşturur
Ağız kokusunu giderme konusunda da etkili bir cozum aracı olan maydanozu yemeklerinizde veya salatanızda bolca kullanmalısınız