Maydanoz Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 125 gram tereyağı yahut margarin
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta akısı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tutam maydanoz
- 1 adet instant maya
- 3,5 su bardağı un
- 1 adet yumurta sarısı
- Çörek otu
Maydanoz Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tereyağını ısıtıyoruz.
- Kaba tereyağ, yoğurt, sıvı yağ, yumurta akı, tuz, ince ince kıyılmış maydanoz, maya ekleyip karıştırıyoruz.
- Kulak göğsü kıvamına gelen kadar yavaş yavaş un ekliyoruz.
- 1 saat dinlendiriyoruz.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye top top yapıp yerleştiriyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiştiriyoruz.
- 30 dakika 170 derecede pişiriyoruz.