MAYDANOZ
Yatmadan evvel maydanoz yemek, tatlı bir nefesle uyanmaya, diş ağrısını gidermeye yarar (Hadisi Şerif) İcerisinde, A vitamini, C vitamini, demir, ucan yağlar, inosit, kukurt, fosfor ve mangan gibi zengin elementler bulunduran maydanoz insan sağlığı icin bulunmaz bitkilerden biridir Mesela 30 gr maydanoz yiyen bir insan, gunluk A ve C vitamini ihtiyaclarını karşılamış olmaktadır Bu değerli ve ucuz şifa deposunu yemeklerimizden, salatalarımızdan eksik etmeyelimŞİFASINormal kullanımda her hangi bir yan etkisi bulunmayan maydanoz, uzun sureli olarak kaynatılarak zayıflama amacıyla kullanılmamalıdır Bu uygulama bobreklerde tahriş yapabilirİştah acıcı: Maydanoz yemeklerde, salatalarda yenirse veya kaynatılarak suyu icilirse iştah acıcı ozelliği vardır
Goz rahatsızlığında: A vitaminini cokca ihtiva ettiğinden, gozun gorme gucunu artırır Pansuman yapıldığı takdirde gozdeki iltihaplanmaları onler, goz yanmalarını gecirir Rendelenmiş havucla beraber maydanoz salatası sirke dokulerek yenirse, goze hayli kuvvet verirAnne sutunu artırır: Maydanoz yenmeye devam edilirse, anne sutunu artırırSindirimi kolaylaştırır: Maydanoz salata olarak yenir veya kaynatılıp yemekten sonra icilirse hazmı kolaylaştırır Ayrıca vucuttaki zehirle maddeleri dışarı atar, terletir, idrar sokturur, bacaklarda biriken suları dışarı atarBobrek taşlarını duşurur: Maydanoz kaynatılıp suyu suzulur Elde edilen suyuna limon sıkılarak ac karnına icilir
Akne tedavisi: Maydanoz kaynatılarak suyu icilir ve cilt, bu suyla pansuman yapılırCilt lekeleri: Maydanoz kaynatılır, cilt lekeleri pansuman yapılır ve bu suya limon sıkılıp icilirYara ve morartılar: Hazırlanan maydanoz lapası yaralı yere bağlanırsa şifaya kavuştururKan temizleyici: Maydanoz rezene ile kaynatılıp icilirse, kanı temizleyerek artıkları dışarı atarKaraciğer ve dalak rahatsızlıkları: Maydanoz kaynatılıp limonla beraber suyu icilirse, tıkanıklıkları acarZayıflama: Maydanoz kaynatılıp, limon ve cam balıyla ılık olarak sabahları ac karnına icilirse zayıflamaya yardımcı olur Bu uygulama on gunden fazla yapılmamalıdır
Yuksek tansiyon: Maydanoz yemek, yuksek tansiyonu duşururKuvvet verir: Maydanoz yemek, iştah acar ve vucuda kuvvet verirSacları kuvvetlendirir: Maydanoz kaynatılır, sirke ile beraber saclar yıkanırsa sacları kuvvetlendirir, uzamasını sağlarSivrisinek ve haşeratları uzaklaştırır: Gece yatarken ayaklara ve ellere maydanoz yağı surulur ya da maydanozun kendisi yatılan yere yakın konulursa sivrisinekleri uzaklaştırır
A ve C Vitamin eksikliğine: 30 gr maydanoz yiyen bir insan, gunluk A ve C vitamini ihtiyaclarını karşılamış olmaktadır
Yatmadan evvel maydanoz yemek, tatlı bir nefesle uyanmaya, diş ağrısını gidermeye yarar (Hadisi Şerif) İcerisinde, A vitamini, C vitamini, demir, ucan yağlar, inosit, kukurt, fosfor ve mangan gibi zengin elementler bulunduran maydanoz insan sağlığı icin bulunmaz bitkilerden biridir Mesela 30 gr maydanoz yiyen bir insan, gunluk A ve C vitamini ihtiyaclarını karşılamış olmaktadır Bu değerli ve ucuz şifa deposunu yemeklerimizden, salatalarımızdan eksik etmeyelimŞİFASINormal kullanımda her hangi bir yan etkisi bulunmayan maydanoz, uzun sureli olarak kaynatılarak zayıflama amacıyla kullanılmamalıdır Bu uygulama bobreklerde tahriş yapabilirİştah acıcı: Maydanoz yemeklerde, salatalarda yenirse veya kaynatılarak suyu icilirse iştah acıcı ozelliği vardır
Goz rahatsızlığında: A vitaminini cokca ihtiva ettiğinden, gozun gorme gucunu artırır Pansuman yapıldığı takdirde gozdeki iltihaplanmaları onler, goz yanmalarını gecirir Rendelenmiş havucla beraber maydanoz salatası sirke dokulerek yenirse, goze hayli kuvvet verirAnne sutunu artırır: Maydanoz yenmeye devam edilirse, anne sutunu artırırSindirimi kolaylaştırır: Maydanoz salata olarak yenir veya kaynatılıp yemekten sonra icilirse hazmı kolaylaştırır Ayrıca vucuttaki zehirle maddeleri dışarı atar, terletir, idrar sokturur, bacaklarda biriken suları dışarı atarBobrek taşlarını duşurur: Maydanoz kaynatılıp suyu suzulur Elde edilen suyuna limon sıkılarak ac karnına icilir
Akne tedavisi: Maydanoz kaynatılarak suyu icilir ve cilt, bu suyla pansuman yapılırCilt lekeleri: Maydanoz kaynatılır, cilt lekeleri pansuman yapılır ve bu suya limon sıkılıp icilirYara ve morartılar: Hazırlanan maydanoz lapası yaralı yere bağlanırsa şifaya kavuştururKan temizleyici: Maydanoz rezene ile kaynatılıp icilirse, kanı temizleyerek artıkları dışarı atarKaraciğer ve dalak rahatsızlıkları: Maydanoz kaynatılıp limonla beraber suyu icilirse, tıkanıklıkları acarZayıflama: Maydanoz kaynatılıp, limon ve cam balıyla ılık olarak sabahları ac karnına icilirse zayıflamaya yardımcı olur Bu uygulama on gunden fazla yapılmamalıdır
Yuksek tansiyon: Maydanoz yemek, yuksek tansiyonu duşururKuvvet verir: Maydanoz yemek, iştah acar ve vucuda kuvvet verirSacları kuvvetlendirir: Maydanoz kaynatılır, sirke ile beraber saclar yıkanırsa sacları kuvvetlendirir, uzamasını sağlarSivrisinek ve haşeratları uzaklaştırır: Gece yatarken ayaklara ve ellere maydanoz yağı surulur ya da maydanozun kendisi yatılan yere yakın konulursa sivrisinekleri uzaklaştırır
A ve C Vitamin eksikliğine: 30 gr maydanoz yiyen bir insan, gunluk A ve C vitamini ihtiyaclarını karşılamış olmaktadır