Mayhoş Tadıyla Angelik Erik Reçeli Detaylarıyla Dağılmadan Tane Tane Tanımı İçin Gereçler
- 12 adet iri anjelik erik
- 24 yemek kaşığı tozşeker
- 1 küçük uzunluk limonun suyu
Mayhoş Tadıyla Angelik Erik Reçeli Detaylarıyla Dağılmadan Tane Tane Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Erikleri yıkayın, ikiye ayırın ve çekirdeklerini çıkarın.
- Uygun bir tencereye alın, üzerine her bir yarım modüle bir yemek kaşığı tozşeker olacak formda şekerini ekleyin.
- Akşamdan hazırlayarak sonraki güne kadar şekeri eriyinceye suyunu salıncaya kadar bir gece bekletin.
- sonraki gün orta ateşte kaynamaya bırakın, tam kaynamaya başlayınca şerbetinin içinden erikleri bir tabağa çıkarın (Çünkü erikler çok parçalanıp dağılmasın, bütün kalsın bu çok kıymetli ).
- Şerbeti 10 dakika kadar kaynadıktan sonra içine küçük bir limonun suyunu sıkıp şerbete ek ederek beş dakika daha kaynatın.
- Şerbetin içine erikleri ekleyin yalnızca kısık ateşte 8, 10 dakika kadar kaynadıktan sonra ocaktan alın ve kendi halinde soğumaya bırakın. Afiyetler olsun.