iltasyazilim
FD Üye
Mayıs Papatyası ve Faydaları
Mayıs Papatyasının yararları neler?
Analjezik Yerine Mayıs Papatyası
Bitki çayları içinde sık sık tüketilen papatyanın, çağdaş tıp alanında da kullanıldığını bildiren Beslenme Uzmanı Seçil Kenar, papatyanın türüne dikkat edilmesi gerektiğini söyledi
“Papatyanın şifalı etkilerinden yararlanabilmek için mutlaka dürüst türünü tercih etmek gerekmektedir Ülkemizde 700 çeşitlilik papatya vardır ve şifalı etkisi olan mayıs papatyası dediğimiz türüdür Bu yüzden papatyayı satın alırken ya da toplarken bu türünün olmasına uyarı ediniz, aktarlardan alırken de mutlaka türünü sorunuz Hem papatyayı kuruturken de sıcak ortamda yok, gölgede kurutmak gerekmektedir
Papatya çayı yıllardan beri şifa eczanelerinde en ön sıralarda yer almaktadır Kurutulmuş papatyaları demleyip dere biçiminde günde 12 fincan içtiğinizde size faydaları şöyle sıralanabilir:
Bilhassa sinir sisteminden kaynaklanan mide ağrılarını azaltır
Gaz, şişkinlik, dispepsi hissedenler yemekten sonradan içerse bu problemlerin azaldığı görülmüştür
Stresli ve sinirli kişilerde sakinleşmeyi sağlar
Ağrı azaltıcı etkisi olduğu görülmüştür
Enfeksiyonu vücuttan atmada yardımcıdır Bu yüzden bilhassa boğaz, diş ve ağız bölgesi ağrılarında ve solgun algınlığında 1 tatlı kaşığı bal ile tüketiniz
Spazm sökücü etkisi vardır Mide ve barsak spazmalarını azaltır
Barsak hareketlerini artırır ve idrar söktürücü etkisi vardır
Düzeltici özelliği olduğu için özellikle uykusuzluk problemi olan kişilerde gece yatmadan önce 1 fincan içmesi uygun olur
Papatyayı demlerken dikkat edilmesi gereken en önemli unsur, etkisini kaybetmemesi için uzun süre demlenmemelidir Kaynamış suya 56 dk değin demlenmesi için bırakılması ve fazla bekletilmeden içilmesi gereklidir
*
Mayıs Papatyasının yararları neler?
Analjezik Yerine Mayıs Papatyası
Bitki çayları içinde sık sık tüketilen papatyanın, çağdaş tıp alanında da kullanıldığını bildiren Beslenme Uzmanı Seçil Kenar, papatyanın türüne dikkat edilmesi gerektiğini söyledi
“Papatyanın şifalı etkilerinden yararlanabilmek için mutlaka dürüst türünü tercih etmek gerekmektedir Ülkemizde 700 çeşitlilik papatya vardır ve şifalı etkisi olan mayıs papatyası dediğimiz türüdür Bu yüzden papatyayı satın alırken ya da toplarken bu türünün olmasına uyarı ediniz, aktarlardan alırken de mutlaka türünü sorunuz Hem papatyayı kuruturken de sıcak ortamda yok, gölgede kurutmak gerekmektedir
Papatya çayı yıllardan beri şifa eczanelerinde en ön sıralarda yer almaktadır Kurutulmuş papatyaları demleyip dere biçiminde günde 12 fincan içtiğinizde size faydaları şöyle sıralanabilir:
Bilhassa sinir sisteminden kaynaklanan mide ağrılarını azaltır
Gaz, şişkinlik, dispepsi hissedenler yemekten sonradan içerse bu problemlerin azaldığı görülmüştür
Stresli ve sinirli kişilerde sakinleşmeyi sağlar
Ağrı azaltıcı etkisi olduğu görülmüştür
Enfeksiyonu vücuttan atmada yardımcıdır Bu yüzden bilhassa boğaz, diş ve ağız bölgesi ağrılarında ve solgun algınlığında 1 tatlı kaşığı bal ile tüketiniz
Spazm sökücü etkisi vardır Mide ve barsak spazmalarını azaltır
Barsak hareketlerini artırır ve idrar söktürücü etkisi vardır
Düzeltici özelliği olduğu için özellikle uykusuzluk problemi olan kişilerde gece yatmadan önce 1 fincan içmesi uygun olur
Papatyayı demlerken dikkat edilmesi gereken en önemli unsur, etkisini kaybetmemesi için uzun süre demlenmemelidir Kaynamış suya 56 dk değin demlenmesi için bırakılması ve fazla bekletilmeden içilmesi gereklidir
*
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.