Ulusal Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un, Instagram hesabında biyografi kısmında kimi değişiklikler yapması ve teze nazaran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MEB hesaplarını takip etmeyi bırakması istifaya hazırlandığı tarafında tezleri gündeme getirdi.
Bakan Selçuk'un istifa edeceği tarafındaki tezlerin toplumsal medyada kısa mühlet içerisinde yayılmasının akabinde bir açıklama yapan Ulusal Eğitim Bakanlığı, kelam konusu savların temelsiz olduğunu ve Bakanlığın resmi bağlantı kanalları tarafından paylaşılmayan içeriklere prestij edilmemesi gerektiğini söyledi.
Ziya Selçuk, toplumsal medya hesaplarında değişiklik yaptı:
Instagram hesabında birtakım değişiklikler yapan Bakan Selçuk, tezlere nazaran "Milli Eğitim Bakanı" yazısını biyografisinden kaldırdı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MEB hesaplarını takipten çıktı. Bu tezler, "Bakan Selçuk istifa mı edecek?" sorularını gündeme getirdi.
Birebir paylaşımda Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca'nın da Bakan Selçuk'u takipten çıkardığı öne sürüldü.
Ulusal Eğitim Bakanlığı'nın Twitter hesabından jet suratında açıklama: Asılsızdır
Tweeti görüntüleyemiyorsanız buradaki ilişkiye tıklayın.
Bakanlıktan yapılan açıklamada "Lütfen, Bakanlığımız resmi bağlantı kanalları tarafından paylaşılmayan içeriklere prestij etmeyiniz" sözleri kullanıldı.
Toplumsal medyadan takviye iletileri geldi:
Bakan Selçuk'un istifa edeceği tarafında çıkan argümanlar toplumsal medyanın en çok konuşulan hususlarından biri haline geldi. Savların yayılmasının akabinde Selçuk'un destekçileri tarafından oluşturulan #ZiyaSelçuklaDevam etiketi Twitter gündemine birinci sıradan yerleşti.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.