
Medenka Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 yemek kaşığı bal
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Medenka Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve toz şekeri bir kapta 3 dk kadar çırpıyoruz.
- Sonra sıvı yağ ekleyip tarçın ve hafif buzdolabında dondurduğumuz balı içine atıyoruz ( daha güzel yoğurmamızı sağlıyor, daha iyi bir hamur elde ediyoruz.).
- Sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı içine ekleyip biraz daha yoğuruyoruz.
- Hamurumuz olduktan sonra eşit parçalara ayırıp isterseniz yuvarlak bir biçimde şekil yapabilirsiniz isterseniz hamur kalıplarıyla şekil verebilirsiniz.
- Hamurumuza şekil verdikten sonra tepsimize diziyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecede 20 dk kadar pişiriyoruz.
- Sonra kurabiyelerimiz piştikten sonra ılımasını bekliyoruz.
- İsteğe göre benmari usulü çikolata eritip üzerini bulaya bilirsiniz. İsterseniz sade bırakabilirsiniz. Ve kurabiyelerimiz hazır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. Daha detaylı bilgi için melbonşen youtube kanalıma bakabilirsiniz. ????????????.