Medovik (Ballı Rus Pastası) Püf Noktalarıyla Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet yumurta
- 100 gram bal (3 yemek kaşığı)
- 100 gram tereyağ (yumuşak)
- 1,5 çay kaşığı karbonat
- 120 gram şeker (2/3 su bardağı)
- 350-400 gram un (3,5-4 su bardağı)
- 400 ml sıvı krema
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı pudra şekeri (70 gr)
- 2 yemek kaşığı labne
Medovik (Ballı Rus Pastası) Püf Noktalarıyla Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta, şeker, tereyağ ve bal tencereye alınıp karıştırılır.
- Kısık ateşte altı açılıp şeker eriyince karbonat eklenir. Daima karıştırılır.
- Köpürüp 2 katına çıkınca 10-15 saniye daha karıştırılıp altı kapatılır.
- Un azar azar eklenir spatulayla karıştırılır.
- Biçim verilecek kademede tezgaha alınır. Ele hafif yapışan yumuşak bir hamur elde edene kadar azar azar un eklenir. (fazla eklemeyin sert olmasın) hamur 8-10 eşit kesime ayrılır, dolaba kaldırılır.
- Bu sırada krema hazırlanır.Kremayı hazırlarken pudra şekerinin tamamını eklemeyip tadına nazaran son evrede ekleyerek çırpabilirsiniz.
- Soğuk krema pudra şekeriyle sertleşene kadar çırpılır.
- Labne eklenir düzgünce karışana kadar çırpılıp kapatılır.
- Fırın 175 derece alt üst ayarda açılır.
- Dolaptaki hamurlardan biri alınır.
- Unlanmış tezgahta yahut yağlı kağıt üzerinde açılabildiği kadar ince açılır.
- Üzerine çatalla delikler açılır. 3-4 dk hafif kızarana kadar pişirilir. (aynı anda iki tepsi pişirebilirsiniz)
- Pişer pişmez üzerine yuvarlak bir tabak yahut kalıp koyulur. Bıçakla kenarları kesilir.
- Tüm hamurlar bitince krema her kata krema paylaştırılır.
- Artan kremay üzerine ve etrafına kullanılır.
- Kesilen bisküviler robotta yahut elde ufalanır.
- Pastanın üzeri ve yanları kaplanır.
- En az 3-4 saat dinlendirilip servis edilir.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.