Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Medovik (Ballı Rus Pastası) Püf Noktalarıyla

Medovik (Ballı Rus Pastası) Püf Noktalarıyla
0
43

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83
puf-noktalariyla-medovik-balli-rus-pastasi-1.jpg

Medovik (Ballı Rus Pastası) Püf Noktalarıyla Tanımı İçin Gereçler

  • 3 adet yumurta
  • 100 gram bal (3 yemek kaşığı)
  • 100 gram tereyağ (yumuşak)
  • 1,5 çay kaşığı karbonat
  • 120 gram şeker (2/3 su bardağı)
  • 350-400 gram un (3,5-4 su bardağı)
Krema
  • 400 ml sıvı krema
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı pudra şekeri (70 gr)
  • 2 yemek kaşığı labne

Medovik (Ballı Rus Pastası) Püf Noktalarıyla Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Yumurta, şeker, tereyağ ve bal tencereye alınıp karıştırılır.
  2. Kısık ateşte altı açılıp şeker eriyince karbonat eklenir. Daima karıştırılır.
  3. Köpürüp 2 katına çıkınca 10-15 saniye daha karıştırılıp altı kapatılır.
  4. Un azar azar eklenir spatulayla karıştırılır.
  5. Biçim verilecek kademede tezgaha alınır. Ele hafif yapışan yumuşak bir hamur elde edene kadar azar azar un eklenir. (fazla eklemeyin sert olmasın) hamur 8-10 eşit kesime ayrılır, dolaba kaldırılır.
  6. Bu sırada krema hazırlanır.Kremayı hazırlarken pudra şekerinin tamamını eklemeyip tadına nazaran son evrede ekleyerek çırpabilirsiniz.
  7. Soğuk krema pudra şekeriyle sertleşene kadar çırpılır.
  8. Labne eklenir düzgünce karışana kadar çırpılıp kapatılır.
  9. Fırın 175 derece alt üst ayarda açılır.
  10. Dolaptaki hamurlardan biri alınır.
  11. Unlanmış tezgahta yahut yağlı kağıt üzerinde açılabildiği kadar ince açılır.
  12. Üzerine çatalla delikler açılır. 3-4 dk hafif kızarana kadar pişirilir. (aynı anda iki tepsi pişirebilirsiniz)
  13. Pişer pişmez üzerine yuvarlak bir tabak yahut kalıp koyulur. Bıçakla kenarları kesilir.
  14. Tüm hamurlar bitince krema her kata krema paylaştırılır.
  15. Artan kremay üzerine ve etrafına kullanılır.
  16. Kesilen bisküviler robotta yahut elde ufalanır.
  17. Pastanın üzeri ve yanları kaplanır.
  18. En az 3-4 saat dinlendirilip servis edilir.
Medovik (Ballı Rus Pastası) Püf Noktalarıyla Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,506Konular
983,085Mesajlar
33,115Kullanıcılar
smrnr16Son üye
Üst Alt