bilgisayarci
FD Üye
Mehir Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı bulgur
- 1 litre sıcak su
- 2 kase yoğurt
- Tuz
Mehir Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir su bardağı bulgurunuzu yıkayın ve ocağa alın daha sonra 1 litre sıcak suyunu ekleyin ve kaynamaya bırakın düzgünce kaynadıktan sonra bütün suyunu çeksin.
- Piştikten sonra soğumaya bırakın.
- 2 kase yoğurdunuzu yeterlice çırpın ,dikkat edin yeterlice soğusun yoksa kesilir.
- Emin olduktan sonra üstüne dökün ve bir çimdik tuzunu da ekleyin ve karıştırın.
- Soğuk servis edilir lütfen buzdolabında bekletin afiyet olsun.