Mehir Meşhur Mardin Tarzı Buz Üzere İçiniz Ferehlatıcak Ayran Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı aşurelik buğday
- 2 litre su
- 1 kg yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Pekmez
Mehir Meşhur Mardin Yöntemi Buz Üzere İçiniz Ferehlatıcak Ayran Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Buğdayı sıcak suda bekletin en az 2 saat.
- Sonra düdüklü tencerede buğdayı suyu ve tuz ekleyip 30 dakika kaynatalım.
- Soğuduktan sonra yoğurdu uygunca çırpıp.
- Üzerine dökün ve karıştırın.
- Birde pekmezle yemenizi tavsiye ederim biz çok severek yeriz. Şimdiden deneyenlere afiyet olsun.