Mekik Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı sıvı
- 1 çay bardağı süt
- 1 kaşık sirke
- Aldığı kadar un
- Nişasta
- 125 gram margarin yada tereyağ
- 4 bardak şeker
- 4 bardak su
- Ceviz
Mekik Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel sıvılar bir kaba alınır sonrada dikkatli halde un eklenir ,kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
- 16 beze yapılır vakit varsa 1 saat yoksa yarım saat dinlendirilir.
- Bu ortada şerbeti hazırlanır soğumaya bırakılır.
- Dinlenen hamur evvel pasta tabağı büyüklüğünde açılır sonra bol nişasta serilerek üst üste 8 tane yufka alınır 30 cm uzunluğunda açılır.
- Açılan hamur tek tek ayrılıp oklavaya sarılır büzgü formu verilir.
- Büzgülü yufka masaya konulur iki parmak ortayla ceviz konulur kenarlardan kapatılır.
- Cevizli kısım ortada kalacak halde kenarlarından bastılır ve zıt çevrilip tepsiye konulur.
- Hepsi bu halde hazırlanır.
- Eritilmiş soğutulmuş tereyağ üzerine sürülür be fırında 180 derecede alt üst kızarıncaya kadar pişirilir.
- Birinci sıcaklığı çıkınca soğuk şerbeti üzerine konulur üstü açık olarak bekletilir.
- Şerbeti çekince servise hazır olur. Afiyet olsun.