Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mekik Tatlısı

Mekik Tatlısı
0
85

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
mekik-tatlisi.jpg

Mekik Tatlısı Tanımı İçin Materyaller

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 kaşık sirke
  • Aldığı kadar un
Açmak için;
  • Nişasta
Üzeri için;
  • 125 gram margarin yada tereyağ
Şerbeti için;
  • 4 bardak şeker
  • 4 bardak su
İçi için;
  • Ceviz

Mekik Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Evvel sıvılar bir kaba alınır sonrada dikkatli halde un eklenir ,kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
  2. 16 beze yapılır vakit varsa 1 saat yoksa yarım saat dinlendirilir.
  3. Bu ortada şerbeti hazırlanır soğumaya bırakılır.
  4. Dinlenen hamur evvel pasta tabağı büyüklüğünde açılır sonra bol nişasta serilerek üst üste 8 tane yufka alınır 30 cm uzunluğunda açılır.
  5. Açılan hamur tek tek ayrılıp oklavaya sarılır büzgü formu verilir.
  6. Büzgülü yufka masaya konulur iki parmak ortayla ceviz konulur kenarlardan kapatılır.
  7. Cevizli kısım ortada kalacak halde kenarlarından bastılır ve zıt çevrilip tepsiye konulur.
  8. Hepsi bu halde hazırlanır.
  9. Eritilmiş soğutulmuş tereyağ üzerine sürülür be fırında 180 derecede alt üst kızarıncaya kadar pişirilir.
  10. Birinci sıcaklığı çıkınca soğuk şerbeti üzerine konulur üstü açık olarak bekletilir.
  11. Şerbeti çekince servise hazır olur. Afiyet olsun.
 
858,494Konular
981,563Mesajlar
29,681Kullanıcılar
ghbfghSon üye
Üst Alt