Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Meksika Fasulyesi Yemeği (Etli)

Meksika Fasulyesi Yemeği (Etli)
0
72

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
meksika-fasulyesi-yemegietli.jpg

Meksika Fasulyesi Yemeği (Etli) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı meksika fasulyesi
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet domates rendesi
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • Kemikli et (İsteğe göre)
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kırmızı toz biber

Meksika Fasulyesi Yemeği (Etli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak et haşlanır.
  2. Biberler küp küp doğranır, tencereye tereyağ ve sıvı yağ alınır, üzerine biberler alınır ve kavrulmaya başlanır.
  3. Daha sonra soğanlar ve sarımsaklar doğranır ve yağın üzerine konulur, kavrulur.
  4. Kavrulan soğan ve sarımsaklara domates rendesi ek edilir, bir süre kavrulur. (isteyen püre kullanabilir, çok tercih etmiyorum tadından dolayı).
  5. Üzerine etler konulur birkaç dakika bu biçimde kavrulur.
  6. Daha sonra 2 kepçe kemik suyu domatesli sosuFn üzerine dökülür, bir mühlet su özleşsin diye kaynatılır.
  7. Bu süreç 4-5 kez tekrarlanır. (kepçe kepçe konulur ve özleşmesi sağlanır. ).
  8. Daha sonra haşlanan fasulyeler de tencereye alınır, tuz, karabiber, kimyon da tencereye atılır. Su ve fasulyeler özleşip fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  9. Fasulyeler bir gece evvelce ıslatılır, şişmesi sağlanır.
  10. Şişen fasulyeler sonraki gün üzerinde köpükler görününceye kadar haşlanır. ( bu içindeki gazın çıkmasını ve yedikten sonra şişkinlik yapmamasını sağlıyor. )Aynı formda kimyon kullanmak da şişkinlik yapmaması açısından kıymetli. (fotoğraflarda mevcut).
Meksika Fasulyesi Yemeği (Etli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Baldalan Yemeği (Taze Kuru Fasulye Yemeği) Tarifi İçin Malzemeler 1 kilo badalan fasulyesi1 adet kuru soğan3 diş sarımsakZeytinyağ1 yemek kaşığı domates püresi veya salça ( ben domates püresi kullandım).2 adet paprika biberSıcak suPul biber, tuz Baldalan Yemeği (Taze Kuru Fasulye Yemeği)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
Kajulu Meksika Fasulyesi Tarifi İçin Malzemeler *2 su bardağı haşlanmış Meksika fasulyesi *1 su bardağı çiğ kaju *250 gr kıyma *1 büyük soğan *1 tatlı kaşığı çekilmiş kişniş *1 yemek kaşığı biber salçası *Karabiber, tuz *Üzeri için maydanoz *Zeytinyağı Kajulu Meksika Fasulyesi Tarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
83
Etli Barbunya Yemeği Tarifi İçin Malzemeler 2 çay bardağı kuru barbunya4-5 parça kemikli et250 gram kuşbaşı1 soğan1 havuç1 patates1 rendelenmiş domatesTuzKarabiber1 yemek kaşığı tereyağı2 yemek kaşığı zeytinyağı1 yemek, kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı salçaTuzKarabiberYeterli miktarda kemik suyu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
Etli Nohut Yemeği Tanımı İçin Materyaller 1.5 su bardağı nohutKuşbaşı doğranmış et (Görseldeki kadar)1 adet soğan2 yemek kaşığı domates salçasıSıvı yağPul biberTuz Etli Nohut Yemeği Tanımı Yapılışı Öncelikle 1. 5su bardağı nohut bir kaba alınır ve üzerini geçecek kadar sıcak su eklenir ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Düşük Kalorili Kıymalı Meksika Yemeği (Videolu) Tanımı İçin Materyaller 250 gram az yağlı dana eti kıyması200 gram haşlanmış konserve meksika fasulyesi1 adet orta uzunluk kırmızı soğan2 adet orta uzunluk kapya biber3 diş sarımsak3 adet orta uzunluk domates4-5 yaprak taze fesleğen1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
858,477Konular
981,281Mesajlar
29,558Kullanıcılar
vedat09mSon üye
Üst Alt