Meksika Lazanyası nasıl yapılır
Meksika Lazanyası yapılışı
Meksika Lazanyası Malzemeler
12 yaprak hazır lazanya (meksikalılar lazanyayı bizim kullandığımız italyan tipi hamur yaprakları ile değil, kendi ince yufkaları ile yapıyorlar; ama bunu bulamayacağınızı duşunerek lazanya oneriyorum)
uc adet dovulmuş sarımsak
bir kilo yağsız dana kıyma
iki kaşık acı baharat karması (kimyon ve kekiği unutmayın)
bir bardak dolusu domates rendesi
iki adet cırpılmış yumurta
yarım bardak tuzsuz peynir rendesi
bir adet kıyılmış dolmalık biber
yarım bardak rende parmesan peyniri
bir bardak dolusu haşlanmış suzulmuş barbunya
yarım bardak rende kaşar
bir bardak dolusu haşlanmış suzulmuş mısır
bir bardak acı salca sosu
bir orta boy doğranmış soğan
imagesmeksikalazanyasitarifiresimli5ad40e2b42f3e
Meksika Lazanyası Tarifi
Lazanya yapraklarını haşlayıp suzun Fırını ısıtın Bir tavada kıymayı, sarımsakları, soğanı birlikte kavurun Domatesleri, acı salcayı, yeşil biberleri, baharatların tamamını ve barbunyalarla mısırları ekleyin Sık sık karıştırarak beş dakika daha pişirin Bir kasede cırpılmış yumurtalarla tuzsuz peyniri birlikte bir kere daha cırpın Kekik ekleyin Ateşe dayanıklı bir servis tabağını cok az yağlayıp, ustune aldığı kadar hafif yağlanmış lazanya yaprakları serin Birinci katın ustune once hazırladığınız kıymalı icten dokun Sonra cırpılmış yumurta peynir karışımı surun En ustune kaşar rendesi dokun Yeniden hafif yağlanmış lazanya yaprakları serin
Aynı ic koyma işlemini aynı sıra ile bir kat daha tekrarlayın En uste son kalan lazanya yapraklarını serip ustune sadece yumurta peynir karışımı surup sonra da kalan kaşar rendesini dokun Sıcak fırında yarım saat pişirin Fırından cıkardıktan sonra on dakika dinlendirin Sonra dilimlere kesin
Masaya getirdiğinizde her dilimin ustune biraz zeytinyağı ve parmesan peyniri gezdirin İsteyenler icin masaya kucuk bir kapta ilave olarak cok acı bir salca sosu da koyabilirsiniz
Meksika Lazanyası yapılışı
Meksika Lazanyası Malzemeler
12 yaprak hazır lazanya (meksikalılar lazanyayı bizim kullandığımız italyan tipi hamur yaprakları ile değil, kendi ince yufkaları ile yapıyorlar; ama bunu bulamayacağınızı duşunerek lazanya oneriyorum)
uc adet dovulmuş sarımsak
bir kilo yağsız dana kıyma
iki kaşık acı baharat karması (kimyon ve kekiği unutmayın)
bir bardak dolusu domates rendesi
iki adet cırpılmış yumurta
yarım bardak tuzsuz peynir rendesi
bir adet kıyılmış dolmalık biber
yarım bardak rende parmesan peyniri
bir bardak dolusu haşlanmış suzulmuş barbunya
yarım bardak rende kaşar
bir bardak dolusu haşlanmış suzulmuş mısır
bir bardak acı salca sosu
bir orta boy doğranmış soğan
imagesmeksikalazanyasitarifiresimli5ad40e2b42f3e
Meksika Lazanyası Tarifi
Lazanya yapraklarını haşlayıp suzun Fırını ısıtın Bir tavada kıymayı, sarımsakları, soğanı birlikte kavurun Domatesleri, acı salcayı, yeşil biberleri, baharatların tamamını ve barbunyalarla mısırları ekleyin Sık sık karıştırarak beş dakika daha pişirin Bir kasede cırpılmış yumurtalarla tuzsuz peyniri birlikte bir kere daha cırpın Kekik ekleyin Ateşe dayanıklı bir servis tabağını cok az yağlayıp, ustune aldığı kadar hafif yağlanmış lazanya yaprakları serin Birinci katın ustune once hazırladığınız kıymalı icten dokun Sonra cırpılmış yumurta peynir karışımı surun En ustune kaşar rendesi dokun Yeniden hafif yağlanmış lazanya yaprakları serin
Aynı ic koyma işlemini aynı sıra ile bir kat daha tekrarlayın En uste son kalan lazanya yapraklarını serip ustune sadece yumurta peynir karışımı surup sonra da kalan kaşar rendesini dokun Sıcak fırında yarım saat pişirin Fırından cıkardıktan sonra on dakika dinlendirin Sonra dilimlere kesin
Masaya getirdiğinizde her dilimin ustune biraz zeytinyağı ve parmesan peyniri gezdirin İsteyenler icin masaya kucuk bir kapta ilave olarak cok acı bir salca sosu da koyabilirsiniz