Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Meksika Mutfağının Geleneksel Yemeği Taco

Meksika Mutfağının Geleneksel Yemeği Taco
0
116

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
meksika-mutfaginin-geleneksel-yemegi-taco.jpg

Meksika Mutfağının Klâsik Yemeği Taco Tanımı İçin Gereçler


Taco ekmeği için ;
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 2 su bardağı mısır unu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
İç materyali;
  • 300-400 gram kuşbaşı et
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3-4 yemek kaşığı domates sosu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • İsteğe bağlı bol acı
  • Yeşillik, domates, soğan mor lahana

Meksika Mutfağının Klâsik Yemeği Taco Tanımı Yapılışı

  1. Bütün materyalleri derin bir kap içersinde karıştırın.
  2. Hamur kıvamını görüntülü olarak da göstermiştim.
  3. 12 eşit beze yapıp kase büyüklüğünde oklava ya da elinizde açın.
  4. Açarken çokça unlayıp açın açtıktan sonra üzerindeki un fazlalığını alın.
  5. Tava da artlı önlü lavaş üzere pişirin.
  6. Daha sonra fırın ızgara teline yerleştirip 5 dk kadar fırınlayın.
  7. Orjinal hali bu, kıtır kıtır oluyor. Ancak biz bu formda yemek istemiyoruz derseniz fırınlamaya gerek yok.
  8. Etleri düdüklü de yaklaşık bir saat kadar pişirdim.
  9. Et tiftik tiftik oldu.
  10. Başka bir tavada yağı kızdırıp üzerine domates sosunu ve etleri ekleyip karıştırdım.
  11. Etlerin suyu varsa biraz ek edebilirsiniz.
  12. Baharatları ve tuzu koyup ocağın altını kapattım.
  13. Ekmeklerin içerisine kâfi ölçüde koyup yeşillikler ekledim.
  14. Taco ekmeğini yaptıktan sonra iç gerecini istediğiniz formda çeşitlendirebilirsiniz.
Deneyenlere afiyet olsun ????.
 
858,496Konular
982,203Mesajlar
30,129Kullanıcılar
ReiSon üye
Üst Alt