Meksika Usulu Mantı Tarifi Resimli
Meksika Usulu Mantı
Resimli Meksika Usulu Mantı Tarifi
imagesmeksikausulumantitarifiresimli5ad445477183e
Meksika Usulu Mantı
( Meksika Usulu Mantı nasıl yapılır, Meksika Usulu Mantı yemek tarifi )
Malzemeleri
300 gram un ( 25 su bardağı)
2 yumurta
25 gram su
1 corba kaşığı zeytinyağı
1 tutam tuz
ic harcı:
4 adet haşlanmış patates
1 tatlı kaşığı tepeleme tuz
15 cay kaşığı karabiber
1 corba kaşığı pul biber
1 cay bardağı kaşar peyniri rendesi
sosu icin:
4 diş sarımsak
yarım kilo yoğurt
1 paket domates puresi
2 corba kaşığı tereyağı
1 corba kaşığı toz kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı nane
10 adet jalapeno biberi
15 cay kaşığı tuz
Hazırlanışı
Mantı hamuru icin gerekli tum malzemeleri sert bir hamur elde edene kadar yoğurun Hamurun uzerine bir kapak kapatarak, 30 dakika dinlendirin Dinlenen hamuru 2 bezeye ayırın Her bir bezeyi merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında yufka gibi acın Hamuru boylamasına ve enlemesine 5’er cm’lik aralıklarla kesip, iri kareler elde edin Haşladığınız patateslere gerekli baharatları katıp, ic harcı hazırlayın Bu harcı hamurların icine paylaştırıp, iri iri ucgen mantılar kapatın Tencereye 1 corba kaşığı tereyağı koyup kızdırın ve hemen 1 paket domates puresi ilave edin Sos kaynadığında tuzunu ve jalapeno biberlerini de ekleyin Mantıları haşlayıp, servis tabağına alın Ayrı bir yerde hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu, ardından domates sosunu ekleyin Son olarak tavaya 1 corba kaşığı tereyağı koyup, toz kırmızıbiber ve naneyi ekleyin Yağ kızar kızmaz bu sosu da mantının uzerine dokun
Meksika Usulu Mantı
Resimli Meksika Usulu Mantı Tarifi
imagesmeksikausulumantitarifiresimli5ad445477183e
Meksika Usulu Mantı
( Meksika Usulu Mantı nasıl yapılır, Meksika Usulu Mantı yemek tarifi )
Malzemeleri
300 gram un ( 25 su bardağı)
2 yumurta
25 gram su
1 corba kaşığı zeytinyağı
1 tutam tuz
ic harcı:
4 adet haşlanmış patates
1 tatlı kaşığı tepeleme tuz
15 cay kaşığı karabiber
1 corba kaşığı pul biber
1 cay bardağı kaşar peyniri rendesi
sosu icin:
4 diş sarımsak
yarım kilo yoğurt
1 paket domates puresi
2 corba kaşığı tereyağı
1 corba kaşığı toz kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı nane
10 adet jalapeno biberi
15 cay kaşığı tuz
Hazırlanışı
Mantı hamuru icin gerekli tum malzemeleri sert bir hamur elde edene kadar yoğurun Hamurun uzerine bir kapak kapatarak, 30 dakika dinlendirin Dinlenen hamuru 2 bezeye ayırın Her bir bezeyi merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında yufka gibi acın Hamuru boylamasına ve enlemesine 5’er cm’lik aralıklarla kesip, iri kareler elde edin Haşladığınız patateslere gerekli baharatları katıp, ic harcı hazırlayın Bu harcı hamurların icine paylaştırıp, iri iri ucgen mantılar kapatın Tencereye 1 corba kaşığı tereyağı koyup kızdırın ve hemen 1 paket domates puresi ilave edin Sos kaynadığında tuzunu ve jalapeno biberlerini de ekleyin Mantıları haşlayıp, servis tabağına alın Ayrı bir yerde hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu, ardından domates sosunu ekleyin Son olarak tavaya 1 corba kaşığı tereyağı koyup, toz kırmızıbiber ve naneyi ekleyin Yağ kızar kızmaz bu sosu da mantının uzerine dokun